ТРЕПЧА ЖЕЛИ ПОВРАТАК НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Први корак - пласман у виши ранг такмичења

И. Радуловић

11. 02. 2019. у 13:07

ТРЕПЧА ЖЕЛИ ПОВРАТАК НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Први корак - пласман у виши ранг такмичења

Јакшић и Булатовић Фото И. Радуловић

Јакшић за “Новости”: Ново руководство, на челу са Радоичићем, је дошло на кормило клуба и одмах су довели искусног тренера Гошића

Спортисти Косовске Митровице много пута обрадовали су успесима своје суграђане, а годинама су, са великим успехом, име града на Ибру проносили и фудбалари „Трепче“. Клуб који је свој највећи успех остварио крајем седамдесетих година прошог века, од ратних дешавања 1999. године покушава да се врати на стазе старе славе.


Ипак, недостатак инфраструктуре (оба стадиона остала у јужном, албанском делу града), компликована ситуација и недостатак финансија довели су да се овај клуб са великим тешкоћама, са мање или више успеха, такмичи у Шумадијско – рашкој зони. Почетак сезоне обележили су порази, па је после пет кола дошло до промена у управи клуба.

НОВИ СТАДИОН У МИТРОВИЦИСпремност и жељу да се овом клубу врати стари стај препознала је и Влада Републике Србије која је у оквиру помоћи Србима на Косову и Метохији предвидела изградњу новог стадиона у северној Косовској Митровици. Вредност пројекта је око 150 милиона динара, а изградњом овог објекта решио би се проблем који траје говото две деценије.


- Ново руководство на челу са Миланом Радоичићем, бившим фудбалером и истакнутим привредником, довело је на кормило ФК “Трепче“ искусног тренера Миљојка Гошића који је за врло кратак период успео да стабилизује екипу, и играчки и резултатски. Под његовим вођством у последњих осам кола освојено је 19 бодова чиме су се стекли услови да већ сада размишљамо о првом месту и уласку у виши ранг такмичења – започиње причу за „Новости“ директор клуба Бојан Јакшић.


После успешног решавања питања тренера, акценат је стављен на ојачавање играчког кадра па је током прелазног рока доведен већи број играча на различитим позицијама. Боје клуба у којем су прошли омладинско школу обући ће Никола Пантовић који се вратио из Фап-а, Петар Аксентијевић из БАСК-а, Перице Илића и Александра Гавриловића из ФК Звечан.Поред бивших играча ФК „Трепче“ клубу су приступили досадашњи капитен Мокре Горе Немања Радојевић као и његови саиграчи Стефан Танасковић, Александар Томић и Александар Михајловић, чувар мреже Дејан Глукчевић, досадашњи голман Новог Пазара као и Никола Владисављевић досадашњи играч БСК из Борче.


- Окупили смо се почетком овог месеца, а седмодневне заједничке припреме ће обавићемо у хотелу Ливаде код Чачка од 24. фебруара. Планирано је и одигравање неколико припремних утакмица како би што спремнији дочекали наставак сезоне – истиче за „Новости“ тренер Миљојко Микаца Гошић.


Помоћ у остваривању циљева дала је и локална самоуправа која је у свој финансисјки план за 2019. годину предвидела значајно већа средства него ранијих година.


- Поред средстава локалне самоуправе велику помоћ у клубу очекујемо и од спонзора, а пре свих од Поштанске штедионице и МТС-а са којима смо већ потписали уговоре о спонзорству – закључио је дирекор Јакшић.


САРАДЊА
Предан рад и резултати које са млађим селекцијама постижу у школи фудбала ОФК ДИФ из Косовске Митровице нису прошли неопажано па је руководство овог клуба и ФК „Трепче“ потписало уговор о пословно – техничкој сарадњи који подразумева да сва талентована деца, након навршене 12. године, наставе да се такмиче и усавршавају кроз омладински погон „Трепче“.

- Од данас ће ОФК Диф радити са млађим категоријама, а сви они који покажу квалитет и потенцијал биће селектирани у неку од такмичарсских екипа ФК „Трепче“ – рекао је Јакшић.

Председник ОФК ДИФ Немања Булатовић је након потписивања уговора о сарадњи изразио наду да ће постигнути споразум бити од велике користи како његовом, тако и Фудбалском клубу „Трепча“.


СРЕЂЕНА ИНФРАСТРУКТУРА
Уз одличне резултате на спортском терену, ново руководство урадило је доста и на сређивање инфраструктуре.
- На стадиону у Житковцу уређене су свлачионица, економат и трибине као и асфалтирање приступног пута до стадиона. Реновиране су и просторије клуба у центру града тако да је то сада место које окупља не само садашње руководство клуба већ и све љубитељи фудбала у граду на Ибру – рекао је Јакшић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације