ПОЛИЦИЈА у Крушевцу трага за нападачима који су насрнули на двојицу фудбалера Напретка и једног од њих лакше повредили. Инцидент се догодио у недељу вече, у Пионирском парку, недалеко од стадиона Напретка.

За сада је познато да су двојица младића прво вербално, а затим и физички напали два страна фудбалера, Сенегалца Ибрахима Ндијајеа и Камерунца Самјуела Баха Региса.

- Инцидент се по нашим сазнањима догодио око 19 часова, у Пионирском парку, реч је о фудбалерима Ибрахиму Ндијајеу и Самјуелу Бахи Регису. Њих двојица су кренула према граду, претпостављам да прошетају, када су их напала двојица хулигана - рекла је Валентина Васић, портпарол ФК Напредак. - Ндијај је рекао да су их вређали, али да нису одговарали на провокације, и да је онда један од њих металним предметом напао Ибахима са леђа и нанео му лакше повреде у пределу главе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРИКЉУЧИО СЕ ТИМУ: Остојић остаје у Напретку

Према речима Васићеве, полиција је одмах одреаговала, дошла и пребацила их у Хитну помоћ на преглед. Ибрахим је био на Хирургији да би се урадила сва снимања и искључила могућност неких озбиљнијих повреда.

- Он је сада добро, одмара, физички је добро, али психички није и мислим да се више никада неће у овом граду осећати добро и безбедно - каже Валентина Васић.


Пионирски парк, фото С.Бабовић

- Никада оваквих проблема није било. Ндијај је овде шест година, он је један од фудбалера који је доживео да му цео стадион скандира “Ибро Србине”. Чиста и добра душа и један јако добар човек који свакако није заслужио овако нешто.

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА НАПАД НА ФУДБАЛЕРЕ
Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу идентификовали су и привели тридесетогодишњег суграђанина, осумњиченог да је синоћ око 19 часова, испред „Пионирског парка" у овом граду, нанео лаку телесну повреду Ибрахиму Ндијаје, држављанину Сенегала, иначе фудбалеру крушевачког Напретка.

- Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело лака телесна повреда, против осумњиченог ће, по налогу надлежног тужиоца, бити поднета кривична пријава Основном јавном тужилаштву у Крушевцу- наводе у крушевачкој полцији.