ПЕТ пријатељских утакмица, исто толико победа. Можда би овакав учинак био најбољи аргумент да двонедељене припреме Црвене звезде у Анталији добију одличну оцену, али Владан Милојевић не жели да пренагљује, нити да хвалише. У анализи после меча са Марибором, дан пред повратак у Београд, тренер српског шампиона је истакао да не гледа на ову Звездину екипу као на дрим тим, као и то да се у пролећни део креће од нуле, упркос великој бодовној залихи.

*Колико је Звезда спремна за старт другог дела сезоне?


- Почетак првенства је непознаница, једно су пријатељске провере а друго првенствене – каже Милојевић. - Сада долази и притисак резултата, улазимо у циљну равнину пред плеј-оф . Ниједна екипа на старту није сто одсто припремљена, требаће једна или две утакмице да се уђе у такмичарски ритам.


*Да ли сте задовољни како су се уклопиле новајлије?


- Прелазни рок је врхунски одрађен, Иванић, Милуновић, Гајић, Вукановић, Вулић и Јирка су феноменални фудбалери. Већина долазе са искуством, доносе културу европских игара, професионланост. Одлично су прихваћени, играчи се међусобно подстичу, мени олакшавају посао. Продужени су уговори са Савићем и Борјаном што је такође битно.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОЋКО ПРЕТИ ПАРТИЗАНУ: Сјајни нападач Звезде на припремама у Анталији поново као “запета пушка”

*Конкуренција у екипи је паклена, да ли ће бити проблем да изаберете 18 најбољих за утакмицу?


- То је Црвена звезда. Имам своје „алатке“, бирам екипу са стручним штабом у односу на противника. Покушавамо да изаберемо најбољи могући тим, не значи да је и најбољи. Доста причамо, играчи све разумеју. Велика је жеља сви да играју, то је природно, конкуренција је здрава. Сви заједнички гурамо у једном правцу а то је освајање титулу и купа.


*Какву Звезду желите да видите на пролеће?


- Да побеђује.


*Да ли је овај тим јак и способан да после 12 године врати дуплу круну на „Маракану“?


- Не причам тако далеко. Крећемо првенство од нуле. Циљ нам је дупла круна. Постоји велика жеља да то остваримо, много већа ове године него прошле и то се осећа. Атмосфера је позитивна, једва чекамо да почну утакмице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЈСТОРИЈА МАРИНА ЗА КРАЈ: Црвено-бели на последњем припремном мечу у Анталији савладали Марибор

*Да ли Звезда има дрим тим за српске услове?


- Не може тако да се прича. Имамо добар тим, ништа више од тога. Не волим да гледам тако са неке висине. Имамо јак потенцијал и жељу да уз здраву конкуренцију увек будемо бољи него у претходном периоду.


*Очекујете ли да публика у већем броју дође и подржи ову Звезду?


- Не сумњам у наше навијаче. Знам да ће нас подржати најбоље и највише што могу.

МАРИН ПРИВИЛЕГИЈА И СУВО ЗЛАТО
МИЛОЈЕВИЋ није штедео комплименте на рачун фудбалске класе Марка Марина.
- Дуго се није појавио такав играч у Звезди – истиче Милојевић. - Привилегија је за навијаче, љубитеље фудбала да можемо да га гледамо. Носилац је игре, суво злато Звезде. Само његово присуство много значи младим играчима. Није исто када га гледате на телевизији, или с њим проведете 24 часа. Пре ће да упију и науче од њега него од мене.

МАКСИМАЛА У АНТАЛИЈИ
ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде редом су рушили ривале на припремама у Анталији. Прво је савладан немачки нижелигаш Вакер Нордхаузен (2:0), па екипа Аустрије из Беча (3:0), тројку је „попио“ и бугарски дужник Лудогорец (3:1). Против македонског Работничког било је 2:1, и на крају минималац у дуелу са Марибором (1:0).
Црвено-бели дочекују Војводину у првом мечу пролећног дела шампионата, 16. фебруара у 16 часова.