ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БЕЛЕК


ГЛАДАН голова, спреман као запета пушка. Тако изгледа Ричмонд Боаћи после припрема у Анталији, одакле је Звездиним навијачима послао две поруке - "биће Боћко онај стари" и "Морамо да победимо Партизан". Вратио се из Кине пред Лигу шампиона, некако на брзину, прикочиле су га повреде. Сакупио је у првом делу 11 утакмица (8 у првенству и 3 у ЛШ) и постигао шест погодака, све у Суперлиги.


- Планирао сам више, али је било проблема са повредама. Сада је све у реду, потпуно сам спреман. Сви добро знају како играм када сам фит, биће голова ове године - расположен је Боаћи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА НА ВЕЛИКОМ ИСПИТУ ДО КРАЈА ФЕБРУАРА: Како задржати Бена и Марина?


Са њим је увек весело. Није му тешко да одмах после тренинга, мокар и разбарушен, прича са новинарима пола сата. Смеје се, шали, добацује... Таква природа, свуда је омиљен. Овде је у Анталији прославио 26. рођендан.


- Саиграчи су ми донели торту. Гобељић, Савић и Џуле (Жуле Филип Стојковић) су дошли код мене у собу, да ме узнемиравају. Чак су ми и певали, Милијаш и Гобеља стално то раде. Само ми праве проблеме - кроз смех препричава Боаћи.


Ако неко воли да пева у Звездиној екипи, онда је то он.


- Обожавам музику. Кад год сам у соби са Беном и Ебисилијом, пуштамо песме, углавном неку врсту афричког попа. Волимо и српске песме, али су тешке речи. Свиђа ми се "Адриана". Певам боље од Бена, то сви знају. Код куће у Акри имам студио у којем правим музику, за моју душу и уживање. Не планирам да снимим албум као Роналдињо - каже Бен, и додаје да у слободно време чита и књигу о Пелеу, гледа филмове са омиљеним глумцем Дензелом Вашингтоном.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА ПРЕ ПАРТИЗАНА: Гајић у Анталији задужио црвено-бели дрес са бројем два


Каже да му је било о.к. у Кини док је играо за Гванџу, али му је најлепше у Звезди и Србији.


- Када сам био у Кини, било ми је добро. Али када је Звезда поново звала да се вратим, нисам могао да одбијем. За мене је сада Србија друга земља, после родне Гане. Једна од најбољих земаља у којој сам био. И када остарим, никада нећу да заборавим Србију.

Посебан пик има на Партизан, једва чека дерби у трећем пролећном колу.


- Прошлог пута су дигли велику буку без разлога, сигуран сам да је био гол. Увек се трудим да им дам барем један. Против Партизана још нисам славио. Имам два ремија и пораз, али сада морамо да их победимо. И онда ћу моћи да кажем, урадио сам све што је требало у Звезди. Ако победимо Партизан, морамо и остале. Због тога је наш тренер фантастичан. У свакој је утакмици максимално озбиљан. Тако се осваја првенство. Верујем и у нову Лигу шампиона, па да опет наши навијачи уживају и буду срећни.


Од када је дошао 2017, сви га зову Боћко. Вратио је и стари имиџ.


- Волим своје српско име, а морам и да изгледам као стари Боћко. Фризура ми је сада оваква, какву сам имао када сам први пут дошао и после тога дао много голова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЈСТОРИЈА МАРИНА ЗА КРАЈ: Црвено-бели на последњем припремном мечу у Анталији савладали Марибор


И ЏУЛЕ У АКРИ
ХВАЛИ се Боаћи да је због њега Црвена звезда добила велики број навијача у Акри, престоници Гане.
- Сада има много људи који тамо носе моје и дресове саиграча. Многи траже, донесем колико могу. Једном ме је брат питао откуд Џулетов дрес на једном момку у Акри. Па, ја му га поклонио.


У СОБИ САМ, СА БОГОМ
БОАЋИ је на припремама сам у соби, највише због тога што је дубоко религиозан.
- Ноћу се молим и онда не желим неком да сметам. Тада ми је потребан и мир, за молитву. За мене је све што радим Божја воља. Припадам хришћанској цркви. Знам да су цркве у Србији православне, редовно их посећујем, јер није ствар у месту, пошто је све у срцу. Сви ми верујемо у истог Бога - каже Боаћи.