Фудбалски клуб Монако отпустио је тренера Тијерија Анрија и на његово место поставио Леонарда Жардима.

Жардим је потписао уговор на две и по године, а вратио се у клуб након што је био отпуштен прошлог октобра због лошег почетка сезоне. Жардим ће у недељу преузети
екипу.

Монако је у четвртак прво суспендовао Анрија, али је управа одлучила да га отпусти због лоших резултата. Екипа је претпоследња на табели са 15 бодова из 21 утакмице.

- Наш клуб пролази кроз период пун изазова. Спреман сам да признам да делим одговорност за све ово. Морамо да признамо да смо током летњег прелазног рока продали превише важних играча и упркос добром улагању у тим, направили смо грешке доводећи њихове замене. Због тога нисмо направили конкурентатн тим - рекао је потпредседник Монака Вадим Васиљев.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Жардим поново у Монаку

Он је навео и да је одлука о отказу Леонарда Жардима била преурањена.

- Његово време у Монаку је упамћено као једно од најсјанијих поглавља у клупској историји. Данас схватамо да прича Леонарда Жардима у клубу није завршена, како се мислило. Требало му је дати прилику да настави посао. Тијери Анри је фудбалска легенда, али комбинације неповољних околности спречиле су га да брзо и ефикасно изведе тим из кризе - навео је Васиљев.

Потпредседник клуба захвалио је Анрију што је пристао да преузме екипу у тешком периоду и признао да му је било потребно време да примени своје планове, али да за то клуб није имао времена.

- Због тога смо одлучили да окончамо наше партнерство са Тијеријем Анријем - додао је он.

Анри није победио у првенству са Монаком, али је рекао да је уживао у послу.

- Са великом тугом одлазим из клуба. Упркос тешкоћама, уживао сам. Моја амбиција и филозофија од првог дана увек ће бити да је клуб на првом месту - навео је Анри.