Легендарни јамајчански атлетичар Јусеин Болт саопштио је данас да је завршио фудбалску каријеру, пошто није успео да се договори о уговору са аустралијским клубом Сентрал Коуст Маринерсима.

- Не желим да кажем да се то није обавило на прави начин, али мислим да смо ишли на то, не на начин на који је требало и научили смо лекцију. То је било добро искуство. Уживао сам да будем у тиму и то је много другачије од атлетике. Било је лепо док је трајало - рекао је Болт, пренели су британски медији.

Осмоструки олимпијски шампион рекао је да ће се сада концентрисати на своје послове.

- Радим много различитих ствари... Живот у спорту је завршен и сада сам укључен у различите послове, имам много ствари у плану. Бавим се свиме и покушавам да будем бизнисмен - навео је Болт.

Он је оценио да тренутна генерација јамајчанских атлетичара има опуштен став и да не тренира довољно како би достигла висок ниво.

Болт се последњи пут такмичио на Светском првенству у Лондону 2017. године, на коме је Јамајка освојила једну златну и три бронзане медаље, укључујући и ону коју је Болт освојио у трци на 100 метара, за треће место.

- Мислим да им је сада много лакше. Када сам ја улазио у спорт мучио сам се - додао је он.

Актуелни светски рекордер на 100 и 200 метара рекао је да у Јамајци има много талентованих спортиста, али да они по завршетку средње школе добијају уносне уговоре, због чега им касније недостаје мотивација.

- Када дођу у сениорска такмичења, нису мотивисани и не раде довољно да достигну ниво Јусеина Болта, Јохана Блејка и Шели Фрејзер Прајс. Све је у раду и мотивацији - навео је Болт.