ОД ИЗВЕШТАЧА НОВОСТИ - БУКУРЕШТ

"ОРЛОВИ" су у Подгорици прелако победили домаћина, домогли се седмог бода у Ц групи Лиге нација и са много више оптимизма су данас долетели до Букурешта, где их у недељу од 15 часова чека Румунија.

Скривени страх од ремија или пораза који је провејавао у делу домаће фудбалске јавности пред историјски меч са Црном Гором, рачунајући наравно и део оних којима је то нескривена жеља, био је неоправдан. Србија је после 15-минутног "пипања пулса" добила прилику да са беле тачке поведе у Подгорици, да на танким живцима домаће публике, али и стручног штаба и играча у црвеним дресовима, гради свој оптимизам и крчи пут до сигурне победе.

- Били смо добри колико је требало. Радује ме добра игра целог тима, али више од свега ме радује чињеница да је, силом прилика, због изостанка Коларова, Матића и Љајића, прилику добила велика група млађих фудбалера. Ја сам их назвао клинцима, иако они то наравно нису у буквалном смислу те речи, али погледајте само оне који су били стартери, или ушли са клупе. Они су права будућност нашег фудбала - каже селектор Крстајић.

Прочитајте још: ДИРЕКТОРИ ПОЛИЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ: Утакмица прошла у најбољем реду

Од Родића, преко Миленковића, Максимовића, Живковића, Митровића, Вељковића, Гаћиновића и Лукића, испало је да је Крстајић баш у Подгорици у пуном смислу те речи спровео пројекат подмлађивања А тима.

Србија је после Мундијала у Русији била на коленима, пошто се са висине на које је отишла у квалификацијама са Славољубом Муслином, стропоштала међу крш и лом наше истине. Ово што смо видели у прва три кола Лиге нација, поготово у мечу у Подгорици, даје наду да за репрезентацију има наде. Колико је она реална видећемо већ сутра поподне на Националном стадиону у Букурешту где нас чека једва преживела Румунија која је, сплетом околности, остала у игри после надокнаде времена у Литванији.

Прочитајте још: Мирковић: Заслужена победа Србије, Црна Гора ушла у утакмицу са превише респекта

СПЕЦ. ВН.

ЦРНОГОРСКИ медији су дошли и до информације да је Жозе Мурињо избегао медијску пажњу већ по доласку у Црну Гору и да је место у ВИП лимузину која га је чекала по слетању, он ускочио у први слободни такси и отишао до хотела "Рамада".