ФУДБАЛСКА АФЕРА: Заплењено 1,27 милиона евра од менаџера

Танјуг

12. 10. 2018. у 16:30

ФУДБАЛСКА АФЕРА: Заплењено 1,27 милиона евра од менаџера

Дејан Вељковић
Фото: instragram.com

Тужилаштво за организовани криминал је привремено одузело укупно 1.275.625,14 евра од фудбалских менаџера Уроша Јанковића и Дејана Вељковића који се сумњиче за прање новца
Тужилаштво за организовани криминал је привремено одузело укупно 1.275.625,14 евра од фудбалских менаџера Уроша Јанковића и Дејана Вељковића који се сумњиче за прање новца стеченог незаконитим радњама приликом трансфера фудбалера у европским клубовима, саопштено је из тужилаштва.

Од тог износа 539.250 евра заплењено је у готовини након претреса станова, локала и сефова, а 736.375,14 евра са девизних рачуна осумњичених, прецизира се у саопштењу.

У односу на седам луксузних станова и једном локалу који се налазе у Нишу и Београду су донете наредбе о забрани располагања, с обзиром да постоји сумња да представљају противправну имовинску корист стечену извршењем кривичних дела прање новца, напомиње тужилаштво.

Прочитајте још - ТАЈНЕ СКРИВЕНЕ У СЕФУ: У породичном дому Вељковића у Нишу полиција пронашла око 110.000 евра

Ове мере су, како се додаје у саопштењу предузете у наставку међународне акције сузбијања корупције и прања новца стеченог незаконитим радњама приликом трансфера фудбалера у европским клубовима, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, Службом за борбу против организованог криминала, Јединицом за финансијске истраге и Управом за спречавање прања новца Републике Србије.

Виши суд у Београду одредио је у среду увече екстрадициони притвор према Јанковићу који је црногорски држављанин, а по међународној потерници коју је за њим расписала Белгија.

Белгија га тражи због сумње да је изврсио кривично дело криминалног организовања корупције и прања новца.

Вељковић је ухапшен у Белгији.

Пре два дана Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да је по њиховом налогу у среду извршен претрес шест локација и заплењено 800.000 евра за које се сумња да је стечен прањем новца незаконито стеченог малверзација у белгијским фудбалским клубовима.

У Белгији су тим поводом ухапшени тренер фудбалског клуба Бриж, затим двојица белгијских фудбалских судија, неколико фудбалских менаџера најпознатијих клубова из прве лиге Белгије, а у вези са малверзацијама поводом трансфера играча у фудбалским клубовима Бриж, Андерлехт, Локерен, Гент и другим.

Извршен је претрес просторија 10 фудбалских клубова у Белгији, на укупно 57 локација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Pavle

12.10.2018. 16:51

Pa mi smo neka "uspesna" zamlja puna KONTROVERZNIH biznismena, da ne kazemo krimosa. Jedna STVARNA demokratija, hahahahahahaha....

Рашо

12.10.2018. 18:38

А ја у први мах помислио да су ово урадили наши полицајци онако на своју руку, без да их неко натера. Баш сам наиван!

Ivan Zgrozeni

12.10.2018. 19:03

To objasnjava "uspehe" nase fudbalske reprezentacije. Siguran sam da se i time trgovalo.