Капитен фудбалске репрезентације Хрватске и играч Реал Мадрида Лука Модрић рекао је да му је бивши саиграч Кристијано Роналдо честитао на награди за најбољег играча Европе и истакао да му је Португалац поручио да је заслужио то признање.

- Имам добар однос с Роналдом, а такав однос ћемо имати и даље. Да, послао ми је поруку како би ми честитао на награди. Рекао ми је да је био срећан због мене, да сам заслужио награду. Мене не занима шта други говоре, битно ми је једино ово што ми је Кристијано рекао - рекао је Модрић након утакмице Хрватске и Португала у Лиги нација, а преноси Хина.

Роналдо пре недељу дана није дошао на доделу награда УЕФА у Монако, а његов заступник је изјавио да је нови играч Јувентуса требало да добије то признање и да је смешно што је награђен Модрић.

- Индивидуалне награде ако дођу, у реду, лепо их је примити. Али, то није оно што мене покреће. Нисам опседнут тиме - рекао је Модрић, који је шест година играо заједно с Роналдом у Реал Мадриду.

Лука Модрић је у четвртак у ремију Португала и Хрватске напустио терен почетком другог полувремена, а Роналдо није играо јер жели да се што боље привикне на свој нови клуб па је остао у Торину. Утакмица је завршена ремијем 1:1.

- Била је то добра утакмица, одиграли смо добро у првом наступу након Светског првенства. Још тражимо форму, нисмо на најбољем нивоу. Након првенства су се опростили неки важни играчи, али смо пронашли одговараућа решења - рекао је Модрић и истакао да Хрватска мора да изгради екипу на основу онога што је постигла на Светском првенству у Русији.

- Наравно да нас сада сви проматрају кроз резултат остварен у Русији. Зато и желе сви да нас победе, али ми ћемо бити снажна екипа и у квалификацијама за Европско првенство - рекао је Модрић.