УКЛИЗАВАЊА, добијени ваздушни дуели, изношења лопти на противничку половину, центаршутеви, чак и правовремена реакција после корнера за изједначујући гол против Нордсјеланда. Све је то прошлог четвртка за 90 минута фудбала стало у "опус" фанатично борбеног десног бека Партизана Немање Р. Милетића.

Одавно се у Хумској није клицало неком појединцу, посебно не оном из последње линије тима, али су и најокорелији критичари морали да попусте пред оним што је те вечери приказао, како навијачи воле да кажу, Милетић без косе.

- Ушао сам добро у утакмицу, после неколико добрих потеза адреналин ми је скочио на 200. Скандирања са источне трибине, која традиционално важи за строгу и пробирљиву, дала су ми додатну снагу да у појединим тренуцима одем можда и преко оквира објективних могућности. Хвала навијачима, надам се да ће и енергија и мој учинак бити идентични већ у четвртак када угостимо Бешикташ - јасан је десни бек црно-белих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Без гостујућих навијача у дуелима Партизана и Бешикташа

ГОЛ ЗА НЕДУПОГОДИО је Немања Милетић у Вилњусу када је било изузетно важно за црно-беле, погодио је и прошлог четвртка против Нордсјеланда и увео утакмицу у мирнији ток.
- Много вежбамо прекиде, то нам је баш јако оружје и драго ми је што сам се у том моменту нашао на правом месту и донео изједначење. Гол ми много значи и посвећујем га својој девојци Неди Луковић - напоменуо је поуздани дефанзивац.

Оно што је могло да се претпостави оног тренутка када је обелодањено да ће на клупу црно-белих сести Зоран Мирковић јесте да ће екипа добити значајно већу енергију и на тренинзима и на утакмицама.

- Од сваког тренера научите понешто и нема сумње да ће сарадња са Мирковићем свакоме од нас много значити. Бата нас је добро "затегао", као у војсци. Искрено, имамо и страх од њега, а нама дефанзивцима посебно значи чињеница да тренер са таквим играчким искуством често одвојено ради са нама из одбране.

Партија за незаборав из реванша са Нордсјеландом би по Милетићевим речима могла да доживи репризу, ако не и квалитетније издање против Бешикташа.

- Сада ћемо бити у прилици да одслушамо и химну Лиге Европе са разгласа, што лично за мене представља додатну инјекцију адреналина. Тако се некако моћније осећам, а посебно због чињенице да ћу наспрам себе имати Пепеа који ми је био играчки узор. Ту су Бабел, Кварежма и остали које сам до јуче само гледао на ТВ, а сада ћу их имати за директне ривале. Једва чекам да утакмица почне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН СЕ ПОЈАЧАО: Шћекић у Хумској

Скенирање Бешикташа је практично актуелно још од петка, а анализе су интензивиране од првог радног дана у недељи.

- Видели смо њихову утакмицу против ЛАСК у Аустрији, сада и ову првенствену против Ерзурума. Када је ЛАСК имао толико прилика против њих јасно је да ни ми нисмо без шанси. У неку руку је можда и боље што је Бешикташ изашао као победник из тог двомеча јер бисмо се несвесно можда мало и опустили у мечевима са Аустријанцима.

Када се помене резултат који би погурао ка жељеном расплету на Босфору седам дана касније за Милетића нема дилеме.

- Било би сјајно да не примимо гол. И 1:0 то би било веома добро, а све преко тога је чиста премија пред реванш у Истанбулу - оптимистички је завршио Милетић.