РЕАЛ Мадрид овог лета неће добити Нејмара (26). Најбољи бразилски фудбалер је отклонио све дилеме око трансфера који су медији најављивали месецима, изјавом да ће и у предстојећој сезони носити дрес Пари Сен Жермена.

- Остајем у Паризу, имам уговор, а приче око одласка потичу из медија - рекао је Нејмар у првом интервјуу после Мундијала у Русији. - Сви знају мој циљ и зашто сам дошао прошле године у ПСЖ. Желим успехе са овим тимом и надам се да ће ова сезона бити још боља него прошла. Председник Ал Келаифи и сви остали знају колико сам привржен клубу.

Сјајни дриблер је изразио задовољство што ће бити саиграч са легендарним голманом Ђанлуиђијем Буфоном, као и да се радује наставку сарадње на терену са Килијаном Мбапеом.

- Биће ми част да делим свлачионицу са Буфоном, човеком који је рођени победник. Уверен сам да ће допринети квалитету екипе, а Мбапе је феноменалан, и то сам знао и пре Мундијала, јер свакодневно тренирамо. Нема сумње да је велика каријера пред њим.

Нејмар се потпуно окренуо клупским обавезама и тврди да неуспех репрезентације на Светском првенству неће утицати на његове игре. То је оставио иза себе.

- Довољно је било туговања, на ред су дошли нови изазови. Сам живот се састоји од различитих догађаја, тужних и срећних. Мој избор је да будем срећан - истиче бразилски ас.

НЕ СМЕТАЈУ МИ ШАЛЕ О ПАДАЊУ
ТОКОМ СП Нејмар је био мета јавности због наводног олаког падања у дуелима и симулирања, чак је бацање на траву постало хит међу децом и много је таквих снимака на друштвеним мрежама.
- Не сметају ми такве ствари, схватам их као шалу - рекао је Нејмар, који је и сам "закачио" један такав клип на свој профил.