Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић каже да се наставља хајка на црвено-беле у режији председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе и то преко клубова.


Из Звезде су се огласили након што су јуче Земун, Чукарички, Напредак и нишки Раднички, изазвани незадовољством Партизана због суђења, сложно поручили да "вечити" врше константан притисак и обмањују јавност.

"Хајка на Црвену звезду се наставља. Хајка у режији Славише Кокезе. Бројни суперлигаши су по директиви предедника ФСС и његових курира, кренули у напад на Звезду и то због тога што је Партизан издао саопштење. Клубови су саопштењима почели да спочитавају Звезди зашто издаје саопштења. Притом ни у једном од тих обраћања јавности нису споменути, а нарочито не у негативном контексту", рекао је Мијаиловић у изјави достављеној медијима.

Прочитајте још: Раднички Ниш: Недопустиво је да се поједини клубови понашају као да су у робовласничком друштву

Мијаиловић налашава да су црвено-бели у сваком саопштењу спомињали да је председник ФСССлавиша Кокеза ради све да спречи Црвену звезду да освоји титулу и да је због тога изазвана реакција суперлигаша.

"Клубови су опет оркестрирано, један за другим, морали да пишу саопштења да би се скренула пажња са круцијалних проблема на које указује Црвена звезда. Али, на крају крајева, јасно нам је да све тако можда и мора јер је Кокеза приватизовао ФСС, укинуо Заједницу суперлигаша и клубови немају место на коме би исказали било какав свој став па су и буквално принуђени да то раде кроз медије".

Први човек Звезде додао је да се у целој причи ради о замени теза, злоупотреби клубова и притисцима од стране Кокезе због личног интереса.

Прочитајте још: ЗЕМУНЦИ ПРОЗВАЛИ ПАРТИЗАН И ЗВЕЗДУ: „Вечити”, доста тортуре, кривце потражите у свом дворишту