Изгубили су фудбалери Партизана претпоследњи припремни меч на Кипру, али пораз од Лијепаје (1:0) није забринуо тренера српског првака Мирослава Ђукића. Напротив...

- Једино не могу да будем задовољан резултатом. Били смо у добром интензитету, екипа је одлично трчала, створила доста прилика... Изгубили смо, али то у овом тренутку не забрињава. Најбитније је да смо одиграли добро, голови ће доћи - рекао је Ђукић и потом се осврнуо на појединачни учинак фудбалера током утакмице са летонским тимом.

Прво о Немањи Г. Милетићу, који се поново нашао у централном делу одбране.

- Даје нам сигурност и на бековској и штоперској позицији. Може без проблема да игра на оба места.

Неколико младића из омалдинског погона поведено је на Кипар превасходно с циљем да осете рад са првотимцима. Ипак, Армин Ђерлек је у Лимасолу показао да би на њега могло да се рачуна током пролећних изазова на домаћој сцени.

- Сви млади су показали ниво за Партизан. То је најбитније. Ђерлек се озбиљно намеће. Ту сам само да испратим његов таленат, жељу и хтење. Израста у квалитетног играча. Све што ради је паметно, интелигентно.

Ожеговић је током меча са Лијепајом промашио неколико сјајних прилика, Сума на Кипру све више показује због чега је Ивица Илиев неколико прелазних рокова инсистирао на његовом ангажману...

- Сума и Ожеговић су изашли из повреда. Доста су се мучили последњих 15 минута. Битно је да издрже. Задовољан сам њиховим учинком. Огњен је имао пуно шанси, није их искористио, међутим, битно је да у њих улази – истакао је Мирослав Ђукић, додавши да још увек није сигурно да ће екипа која истрчи на терен на генералној проби против белоруског Шахтјора бити она која ће се супротставити Викторији из Плзења у првој рунди нокаут фазе Лига Европе.

- Видећемо. Зависи од форме и других ствари. Данас сам хтео да и ова екипа има по 90 минута у ногама. Види се да се мучимо. Тешко нам је. Фале нам минути у високом ритму. Момци полако улазе у форму.