МАРЈАН Марковић (36) из Батовца код Пожаревца, некадашњи играч Црвене звезде и репрезентативац, своју богату каријеру пре неколико дана наставио је тамо где је и започео, у пожаревачком Младом раднику.

- Овде сам започео своју каријеру, али не бих да је овде и завршим, јер сам у доброј форми, без обзира на године - каже Марјан.

Он је прве велике кораке у свету фудбала направио у Звезди, за коју је играо од 1999. до 2005. године и у њеном дресу уписао 126 утакмица и 11 голова.

ЛОМИО КЉУЧНУ КОСТ - У досадашњој каријери имао сам две веће повреде. Прва је била кад сам у Звезди поломио кључну кост и због тога морао да паузирам пет месеци. Друга је била на првој утакмици коју сам играо у Динаму из Кијева, кад сам, у 43. минуту, повредио лигаменте и менискус, па сам био ван терена шест-седам месеци - прича Марјан.

После црвено-белих, овај познати десни бек једно време провео је у италијанској Ђенови, а потом је отишао у Украјину, где је играо за Динамо из Кијева.

- Играо сам за многе клубове, али убедљиво најбоље услове сам имао у Кијеву - каже Марјан.

После поновног играња у Звезди, 2009. године, преселио се у Истру из Пуле, све до јануара 2011. године.

- У Кијеву сам имао најбоље услове, а најбољу атмосферу и најбоља дружења доживео сам у Пули. Толико су ме тамо људи добро прихватили да ми се баш ниједном није догодила нека непријатност. Због тога сам у близини Пуле купио кућу и, кад год могу, одем тамо са породицом, да се дружим са пријатељима и некадашњим саиграчима - каже Марковић.

За младу репрезентацију Србије, чији је био капитен, Марјан је наступио осам, а за А репрезентацију 16 пута. По одласку из Пуле, играо је за аустријску Вијену, па за Каисар у Казахстану, на Кипру, у Либији, Грчкој, али и у Слоги у Петровцу на Млави.

- Фудбал је моје животно опредељење и никад се нечим другим не бих бавио. И када престанем са активном игром, волео бих да останем у свету фудбала. Имам Б лиценцу за тренирање најмлађих и тиме планирам да се бавим. Мислим да сваки тренер треба да почне од рада с децом, па да тек онда иде даље - сматра Марјан.

Потпуну подршку у својој фудбалској каријери Марјан има од родитеља, супруге Јелене и сина Василија (9), који креће његовим стопама, јер вредно тренира у пожаревачкој школи фудбала "Пресинг" и у Црвеној звезди.


ПОМОЋНИ ТЕРЕН
МЛАДИ радник, основан 1926. године, тренутно се такмичи у четвртој лиги, зона Дунав.
- У овом клубу су добри услови за тренирање, али би било добро да се у близини његовог стадиона направи и један помоћни терен, по могућству с вештачком травом. Овај клуб са дугом традицијом то заслужује, а то би било добро и за старије играче, али и за децу која у њему тренирају - сматра Марјан.