Нападнути Рус се вратио кући, други остаје у КЦС

Д. В. Н.

28. 03. 2017. у 13:14

Навијач московског Спартака Максим Бутрин напустио је Ургентни центар и вратио се у Русију. Његов сународник Павел Бодров још је под појачаним лекарским надзором на полуинтензивној нези

Нападнути Рус се вратио кући, други остаје у КЦС

Светозар Мијаиловић и Звездан Терзић са једним од повређених навијача фото: ФК Црвена звезда

МАКСИМ Бутрин, један од двојице навијача московског Спартака повређених после суботње утакмице руског клуба и Црвене звезде, напустио је Ургентни центар и вратио се у Русију данас током поподневних часова. Његов сународник Павел Бодров још је под појачаним лекарским надзором на полуинтензивној нези, због тежине повреда које су му нанесене.

Навијаче је данас посетила делегација ФК Црвена звезда, са председником Светозаром Мијаиловићем и генералним директором Звезданом Терзићем на челу. Они су Бодрову и Бутрину изразили жаљење због напада који су претрпели, уједно им уручивши поклоне као знак подршке и захвалности јер су дошли у Београд како би присуствовали пријатељској утакмици. Меч који се завршио резултатом 2:1 за домаће црвено-беле обележила је и велика парада навијача оба клуба кроз центар града.

Инцидент који је бацио сенку на спортски окршај догодио се неколико минута пре поноћи у Улици краља Милана, а, према првим информацијама, у групи нападача нису били спортски хулигани.

Како истичу из Спартака, навијачи су у Београд допутовали самостално, а не као део организоване групе. Тачку на опречне информације о пореклу нападача, које последњих неколико дана круже руским и домаћим медијима, ставили су сами Бодров и Бутрин. Они су наводно рекли да су непосредно пре напада чули починиоце како се довикују на српском језику.

Полиција интензивно ради на расветљавању овог случаја, како би у најкраћем року био утврђен мотив сукоба, а одговорна лица кажњена.


РАЗЛОГ ЗА ТУЧУ "КАЋУША"?

Наводно, до туче је дошло зато што су Московљани певали популарну "Каћушу" и навијачке песме. Младићи које је то испровоцирало почели су да их вређају по националној основи, да би убрзо насрнули и физички. Том приликом Бутрин је лакше повређен, док су Бодрову бодежом оштећени плућна марамица и леви бубрег, а касније му је и одстрањена слезина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Draško Kovačević

28.03.2017. 17:10

Jako je lepo što su predstavnici C.Zvezde posetili ranjene navijače iz Rusije ali bi mnogo lepše bilo da znamo ko ih je napao i zašto jer ovako ispada da je to bio iznenadni napad iz svemira u kojem nema svedoka a svi znamo da se incident desio u kasno poslepodne, pred desetinom svedoka! Zašto skrivamo istinu i mistifikujemo stvari?!

SS

29.03.2017. 07:23

pokusaj ubistva krivca policija treba uhapsiti sto prije i skloniti sa ulice na 20 tak godina