САГА око преласка Николе Миленковића у редове Фиорентине од лета је завршена, али млади штопер црно-белих не жели мислима да иде даље од суботе и првенствене утакмице против Вождовца. Да је професионалац од главе до пете Блеки је доказао током припрема на Кипру, када је преко ноћи из размишљања избрисао пропали трансфер у Андерлехт, а сада када је посао са "љубичастима" успешно завршен не дозвољава себи да одлети међу облаке.


- Мени је глава у Партизану и то је једино што ме у овом тренутку интересује. Пријају ми похвале и цела та прича око Фиорентине, али има времена за њих, тренутно сам стварно концентрисан само на оно што ме очекује у суботу против Вождовца. Морамо да освојимо три бода и одржимо корак за Звездом и зато би било контрапродуктивно да размишљам о било чему што није везано за црно-беле - категоричан је 19-годишњи дефанзивац.


Генерални директор Партизана Милош Вазура је потврдио да је аранжман црно-белих и клуба са "Артемија Франкија" тежак 5.100.000 евра, а да Партизану неће припасти новац од даље продаје суперталентованог штопера. Миленковић уз осмех одбија сваку причу о детаљима постигнутог договора.


- Најбоље би било да за све што је везано за Фиорентину позовете људе из клуба. Што се мене тиче моментално бих само причао о Вождовцу, па касније о гостовању Радничком из Ниша. То што би требало да се догоди је од лета, а до тада ме очекује много посла у Партизану.


Нема сумње да ће ангажман у Фиорентини представљати пун погодак за момка којег пре годину и по није постојао на фудбалској мапи, тим пре што су истим стазама не тако давно газила и друга Партизанова деца попут Јоветића, Гулана, Љајића, Настасића...


- Ако већ морам нешто да кажем на ту тему, ето, нека то буде моје мишљење о италијанској лиги. Сматрам је једном од најбољих у Европи, много ми се свиђа, пре свега због тога што се доста полаже на тактику, даје могућност младим играчима за усавршавање. Добро знам колики су траг оставили некадашњи играчи Партизана у Фиорентини, надам се да ћу и ја кренути тим путем - завршио је Миленковић.ДОГОВОР ПОСЛЕ 28 УТАКМИЦА

ФИЛМСКА прича коју Никола Миленковић живи на јави у дресу Партизана започела је у пролећном делу претходне сезоне. Момак који је до тада био потпуно непознат широј фудбалској јавности прекомандован је из Телеоптика у први тим, где је код Ивана Томића постао стандардан првотимац. Аранжман са "виолом" склопљен је у тренутку када је Блеки уписао само 28 званичних утакмица за Партизан.ТАНДЕМ МЕЂУ СОКОЛОВИМА

ПАРТИЗАН ће током репрезентативне паузе наредне недеље бити лишен услуга четворице фудбалера. Поред Немање Михајловића и Уроша Ђурђевића које очекују утакмице за младу, односно А репрезентацију Србије одсуствоваће и тандем везњака Косовић - Јанковић. Они се налазе на списку репрезентативаца Црне Горе за квалификациони меч против Пољске који се игра 26. марта у Подгорици.