ВЕЛИКА мотивисаност противника је права ствар за играче Партизана, а резултати вечитог ривала у шампионској трци не би требало да потресају никога коме је црно-бело на срцу, јер је то нешто на шта не могу да утичу. Тако резонује стратег клуба из Хумске Марко Николић уочи недељног (13-Арена 1) гостовања Младости у Лучанима.

- Улазимо у завршницу основног дела сезоне и чека нас неугодна утакмица против Младости. То што ће домаћин бити мотивисан је добро за нас, јер извлачи максимум. Кроз такву врсту напора напредујемо као тим, добијамо менталну чврстину, а подижемо и квалитет игре, јер мечеви имају прави такмичарски набој. Задовољан сам због тога, требало би да буду и Партизанови навијачи задовољни што наши ривали тако играју - рекао је Николић.

Преокрет Црвене звезде против Војводине на Карађорђу није тема коју је Николић желео да "разрађује" пред медијима.

- Још сам био на стадиону кад се та утакмица играла. Нисам је пратио на посебан начин, јер се трудим да останем фокусиран искључиво на игре Партизана. Моја порука играчима Партизана је да буду фокусирани на себе, на оно на шта ми можемо да утичемо. А то су игре Партизана. То је уједно и порука нашој публици, да не троши енергију и не нервира се на ствари на које не можемо да утичемо него да прати Партизан.

Шеф струке клуба из Хумске се осврнуо и на чињеницу да ће Урош Ђурђевић добити прилику да дебитује за најјачу селекцију.

- Никад нисам коментарисао одлуке ниједног селектора. Ни кад су имале логику, ни кад нису. Свако од њих има право да се определи како мисли. Садашњи селектор је искусан, а ја мислим да је Урош заслужио позив. Драго ми је због њега, као што ми је драго и што Партизан после дужег времена има А репрезентативца. И те како има места за напредак у својој игри. Ако би Урош или било ко други помислио да је ово његов максимум могло би да буде опасно. И за њега и за све нас - завршио је Николић.