ОДЛАЗИМ из Црвене звезде ако изгубимо од Војводине! Љут због оштрих критика после дербија, посебно од неких људи из клуба које је прозвао "опозицијом", тренер Миодраг Божовић је ковертирао оставку пред сутрашњи дерби с "лалама" у Новом Саду (18.00).

На питање о новим тензијама (улазнице, саопштења Војводине) пред меч у Новом Саду, Божовић, очигледно жељан и спреман за монолог, испалио је све што га тишти и лежи му на души:

ПРЕМИЈЕ КАСНЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ У налету љутње, а причајући о странцима, Божовић је с намером открио да ниједан играч није добио премију за освојену титулу прошле године, значи девет месеци. Али и нагласио да нема несугласица са управом око тога.

- Први смо на табели годину и по, на прсте једне руке могу се пребројати наши порази. Сасуоло и Партизан, а против Лудогореца смо два пута играли нерешено. Шта би било да имамо 10 бодова мање, да ли бисте ме стрељали? Ако изгубимо од Војводине - одлазим. Уморио сам се од свих негативности, идем да живим као нормалан човек.

Засметале су му приче око вечитог дербија, игре тима...

- Не могу да схватим да има толико људи који воле Звезду и да о њој причају лоше, да клуб има много противника. И у нашим канцеларијама има много таквих, "пљују" клуб, дерби, мене... Нисам ја Звезда, већ само тренер који ће једног дана отићи или ће умрети. Тензија која се ствара пред било коју нашу утакмицу показује да клуб, осим што има унутрашњу опозицију којој јако тешко пада што имамо добре резултате, има и спољну, зато што нас посматрају као државни пројекат, што није истина. Упорно због тога имамо разна саопштења и афере пред сваку утакмицу. Много је тешко радити овде, ја сам се уморио!

Звезда је на мети многих јер је велики клуб, толико велики да има и јаку опозицију, додаје тренер.

- Читао сам разна саопштења, криви су странци... Од чега Србија добија највише новца? Од трансфера. Дерби је био одличан, као и сваки, јер га чине великим навијачи и публика, а не игра. Много гори дерби сам играо. Немојте да пљујете странце ни дерби. То је једино што имамо.

Додаје и да постоје људи који раде у клубу а радују се неуспесима:

- Имате људе с којима се изгрлите и изљубите, а иза леђа причају разне ружне ствари о вама. Досадило ми је то. Овде су сви стручњаци. Највеће противнике имамо у клубу, није нама нико претња осим Звездине опозиције. То су ми рекли када сам долазио, све сам знао. Та опозиција је јака, неке је Звезда створила а они сад овако причају о њој. Отићи ћу ја, па зар ће се Звезда угасити? Неће.

Афере не потресају "вечитог" ривала, наводи Божовић.

- Партизан је клуб који је организован тако да не цуре информације, да се не причају негативности о њему. Где сте прочитали да је иједан њихов бивши играч говорио лоше о клубу? Нама нису проблем ривали, јер највећи противници су у нашем клубу, опозиција...

Кад је испалио рафал незадовољства, Божовић је неку реч прозборио и о Војводини, коју изузетно цени.

- Заслужује поштовање, имају неколико одличних појединаца. Ја сам хтео да доведем Лакићевића и Планића, ту су Мелег, Палочевић, Трујић, Бабић. Од 12 мечева у Новом Саду добили су 11. То је један дерби, надам се да имамо снаге и воље да успешно наставимо на путу ка титулИ. Уверен сам да имамо снаге, јер овај тим има добар карактер и менталитет - закључио је Божовић.