Португалски „Рекорд“ објавио је данас детаље из извештаја који је Бенфика доставила тамошњој Комисији за хартије од вредности, а у вези са трансферима Ивана Шапоњића из Партизана, односно Луке Јовића из Црвене звезде.

Према том извештају, укупан износ који је клуб из Лисабона платио за ову двојицу фудбалера износи близу десет милиона евра.

Бенфика је за услуге Луке Јовића платила 6,6 милиона евра. Међутим, оно што је за овдашње љубитеље фудбала посебно важно јесте чињеница да је Црвена звезда од тог износа добила само један мали део. Познато је да су црвено-бели продали 70 посто економских права на уговор Јовића израелском менаџеру Пинију Захавију за 1,4 милиона евра. Под његовом ингеренцијом се налази кипарски Аполон из кога је званично Јовић дошао у Бенфику.

Занимљиво је, такође, да откупна клаузула за Јовића, када буде дошло време за његов одлазак из Бенфике износи чак 60 милиона евра плус пдв, што у збиру износи чак 73.8 милиона евра. Осим тога, Јовић неће моћи да из Бенфике оде у неки други конкурентски клуб из Португала.

Трансфер бившег нападача Партизан такође је интересантан медијима из Португала. Наиме, током зимском прелазног рока се спекулисало да је Бенфика за Шапоњића издвојила 1,5 милиона евра. Испоставило се да је реч о дупло већој цифри.