ОФК Београд: Невини смо; Алексић: Могу и на полиграф; Симовић: Једва чекам истрагу

В. Н.

30. 03. 2016. у 06:40

ОФК Београд: Невини смо; Алексић: Могу и на полиграф; Симовић: Једва чекам истрагу

Спорна утакмица

Све ово долази у тренутку када се екипа бори за опстанак и ова ситуација сигурно ће у некој мери пореметити играче, кажу на Карабурми
ФУДБАЛСКИ савез Србије је на oснoву прикупљених и дoбијених пoдaтaкa oд нaдлежних oргaнa УEФA, a нa oснoву сумњи у регулaрнoст утaкмицa Спaртaк - ОФК Беoгрaд (2:1, 12. мaрт 2015) и oсмине финaлa Купa Србије ОФК Беoгрaд - Дoњи Срем (5:0, 2. децембaр 2015), доставио Тужилaштву кривичне пријaве.


У ОФК Београду други пут ове сезоне пролазе кроз оптужбе за намештање утакмица. Тужилаштво је пре извесног времена, а после вишемесечних истражних радњи, већ једном услед недостатка доказа одбацило све инсинуације о договарању меча против Црвене звезде (2:6).


- ОФК Београд нема сазнања да је ФС Србије поднео Тужилаштву пријаве за поменуте утакмице, а чињеница да то сазнајемо из медија и са сајтова говори о томе колико нас у овом тренутку интересују и дотичу те приче. Знамо да смо невини, тако да у миру чекамо Тужилаштво и спремни смо за сваки вид сарадње - преноси генерални секретар Александар Пивић званичан став ОФК Београда.


Претходни истражни поступак пореметио је екипу, па на Карабурми оправдано страхују да би то поново могло да се догоди.


- Све ово долази у тренутку када се екипа бори за опстанак и ова ситуација сигурно ће у некој мери пореметити наше младе играче. Утакмица са Доњим Сремом одиграна је пре шест месеци и ако су постојала нека сазнања, не знамо шта се чекало месецима да се покрене ово питање. Стварно не желимо да трошимо време и енергију на глупости у тренутку када нам је опстанак у Суперлиги питање живота и смрти и поручујемо душебрижницима да нас оставе на миру - апелују "романтичари".


АЛЕКСИЋ: МОГУ И НА ПОЛИГРАФ

ЧЕЛНИК Доњег Срема је Милан Алексић, нема другог, а на поменуту утакмицу је чак и закаснио.

- Све су то ноторне лажи и измишљотине. Људи из Доњег Срема спремни су пред било којим органом нашег правосуђа или органа ФС Србије да се појаве и сведоче јер ништа нисмо урадили. Лично сам спреман да се појавим и на полиграфу - истакао је "Новости" председник Доњег Срема Милан Алексић, не желећи да шири причу.СИМОВИЋ: ЈЕДВА ЧЕКАМ ИСТРАГУ

ПРЕДСЕДНИК Спартака Драган Симовић чудио се откуд идеја да ФСС поднесе Тужилаштву кривичну пријаву.

- Не знам како се то подиже кривична пријава на основу инсинуација или прича рекла-казала. Неодговоран потез ФСС и једва чекам истрагу. Радујемо јој се. Јер, Спартаку је у интересу да се цео процес процесуира како би доказао своју невиност. Искрено, баш бих волео да се већ једном докаже нечија кривица за нечасне радње и тај неко добије казну. Па да се престане са овим глупостима - истакао је челник "плавих голубова".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Miki

30.03.2016. 08:42

Ne verujem da je ijedan tim namestio utakmicu. Ovo sve namešta Karadžić da bi opstao na vlasti i ko zna iz kojih još razloga. Šta će biti kada se dokaže nevinost klubova. Da li će Karadžić odgovarati za klevetu?

sivac

30.03.2016. 08:49

Strpati u zatvor sve iz ofk, i spartaka ali i glavnog kreatora i pokretaca svih prljavih radnji u nasem fudbalu , lice sa poternice.