ТЕМЕЉНО, а опет конкретно и максимално прецизно. Тако је пред седмом силом на првом обраћању јавности као тренер Партизана изгледао Иван Томић. Уколико такав буде у свлачионици са екипом и на клупи поред терена, армија навијача клуба из Хумске не би требало да брине.

- Циљ који постављам себи неће да буде игра по узору на тики-така Барселону, Бајерн, Арсенал, него по узору на свету традицију Партизана, уз поштовање свих резултата, великих људи који су овде играли, као и сваком навијачу Партизана. А за успостављање система потребно је време. После одласка са функције спортског директора, дуго нисам био у фудбалу, али сам схватио да адреналин, задовољство и усхићење ни у једном другом послу не може да се пореди са оним који носи Партизан - почео је Томић.

Јасно је да је у клубу какав је Партизан резултат увек у првом плану, али Томић не крије да жели максимално да ради и на "пропратним" детаљима.

- Наравно, циљ су трофеји, победе у дербијима, Лига шампиона, али кад бих доживео да видим 10.000 људи на трибинама на "малим" утакмицама, био бих јако поносан. За тако нешто је потребан одважан, храбар, енергичан Партизан. Наравно, нећемо да пренебрегнемо фактор његовог височанства резултата.

Трећа улога у Партизану после играчке и директорске дошла је Томићу, по многима, у идеалном тренутку јер са 26 бодова заостатка не постоји императив освајања титуле.

- Као играч и директор сам био самокритичан. Сам ћу себи наметнути притисак. Мене поглед на табелу депримира, али немам тај доживљај да нам то дозвољава евентуалне киксеве. Немам страх. Свестан сам да ћу добити само једну прилику у Партизану. Да сам се ја питао, требало би да радим годину и по дана у Телеоптику, али сваки тренутак у Партизану је - прави.

Без обзира на резултате и климу која се створи, Томић планира да остане веран себи.

- Кључна ствар је да не одступим од себе самог и идеја, због притиска медија и навијача. Мени је Партизан дао све. Себе не доживљам неког ко је страшно битан за клуб, немам проблем да ме будем смењен за пет дана.

Када је у питању играчки кадар, нови тренер је потврдио да промене неће бити само козметичке.

- Мислим да је Партизану потребан већи рез, као што је био 2007. године. И немојте да ме враћате на то време, немојте да га величате, јер сам правио велике грешке. Потребни су нам играчи који ће да дођу и одмах играју. Да подигну Партизан, а то је врашки тешко. Нама није потребно десет играча, али четири или пет да.

Млади стручњак је на крају потврдио да ће остати веран традицији гурања јуноша у први план:

- Форсираћу младе играче. Неки из Телеоптика ће прећи у први тим. Верујем у њихов карактер, али не можемо да ставимо 11 младих играча у прву екипу. Нити можемо да их нађемо, нити је то добра одлука за Партизан. Неопходно је да млади имају стубове.

ИЛИЕВ: МЕНАЏЕРИ, ЋАО
СПОРТСКИ директор Ивица Илиев најавио је да менаџери више неће имати шта да траже у Хумској када су у питању доласци играча.
- Ако је некад била пракса да се долази у клуб и нуди играч, ми ћемо се тим људима захвалити, јер ће на крају бити онако како смо се нас двојица договорили. Они који нам нуде не знају шта нам је потребно, они гледају своје личне интересе, а ми интересе Партизана. Имамо одрешене руке и тоталну слободу да доносимо спортске одлуке - рекао је Илиев.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
* Јоветић заборавио на сукоб са Манћинијем и поручио: Не плашим се да кажем Скудето
* Меси послао потписан дрес у Травник
* Гласање за “Ол-стар” - Брајант убедљиво први
* Савовић појачао Мега Лекс
* Преминуо најтежи спортиста на свету