КОМЕНТАР: Губитници

Недељко ИЉУКИЋ

17. 11. 2015. у 08:00

Што губите, кад не знате да губите? У спорту је, као и у животу: часно је само када се побеђује и губи - са стилом

КОМЕНТАР: Губитници

ШТО губите, кад не знате да губите? У спорту је, као и у животу: часно је само када се побеђује и губи - са стилом. Фудбалска репрезентација Србије, њен најгори део, почео је да губи без стила. Селекција која се крије под псеудонимом "А", успела је већ на половини квалификација да умрља утисак о летошњем злату клинаца са Новог Зеланда.

Без стила, без трунке савести и морала. Има ли објашњење потез Александра Митровића који не зна да да гол, али зна у бутику да изабере највулгарнију мајицу и са њом дође на окупљање репрезентације? Има ли самоконтроле на тренинзима код Коларова, Стефана Митровића који шакетањем покушавају да се "спреме" за Данску, или код оног првог Митровића и Томовића који се "хватају за гушу" док не докажу један другом ко је крив за кикс у Чешкој.

Где је савест код једног од грешника који из Остраве жури у Београд да у кафани "утопи тугу" због историјског пораза Србије, уместо да преспава и чартером се врати кући и не излази из ње данима од срамоте. Тешко оштећена барка тоне у очима обичног света, искрених навијача. Тоне и на ФИФА ранг-листи. Народ, ко народ. Хоће да чује ко је крив?

Тражити одговорне од врха, па наниже, од Томислава Караџића, преко селектора Ћурчића, па до Саве Милошевића и било кога из састава губитника, сада је можда касно. Брука је већ пукла. Ако поменута тројица и даље желе да воде српску барку кроз "дивље воде", онда морају да мењају себе и оне испод себе. Неко следећи ко долази после Караџића у марту следеће године мораће да наговори све око себе да побеђују и губе са мало више стила. Зашто би се пораз "славио" у кафани? Или у преводу на српски: што пијете, кад не знате ни да пијете?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Gradjanin

17.11.2015. 08:30

Ma, treba poceti od pocetka. Prvo napisati konkretna imena onih koji su odjurili u kafanu i time pokazali koliko im nacionalni dres znaci i zahvaliti im se. Onda pogledati ko nam sve vodi klubove i savez, lica sa poternica i razni ljudi iz sveta kriminala. Prvo tu uvesti kodeks "ponasanja". Ako treba, na dve godine suspendovati sve lige i pretvoriti ih u amaterski sport. Svi oni koji su tu da namaknu koji procenat ce sami otici, a ostace zaljubljenici i iskreni sportski radnici.

srbi i fudbal - niđe veze

17.11.2015. 08:49

A da ukinemo besmisleni fudbali stadione pretvorimo u atletska borilišta da deca imaju gde da se bave zdravim sportom? Opao bi nam kriminal za 50-60% u državi. A pare namenjene nac.stadionu bi mogle da se iskoriste za ulaganje u neki biznis i otvaranje radnih mesta.

Imam predlog, da

17.11.2015. 11:05

...se umesto "Nacionalnog" stadiona, izgradi - "Nacionalna" - kafana! Stadion nam ionako nije potreban, jer koliko publike dodje da gleda reprezentaciju Srbije, mogu da utakmicu odigraju i na - livadi!

miloš

17.11.2015. 14:42

Kako to da se Karadžić i društvo menjaju ako hoće da ostanu? Novinar ih izgleda brani. Kome su oni potrebni sa ovim rezultatima? Moraju biti što dalje od našeg futbala. Hitne ostavke!!! A novinar neka malo razmisli šta piše i kome daje novu šansu.