ДОВОЂЕЊЕ Зорана Рендулића у први мах је створило конфузију, јер је Црвена звезда најпопуњенија на штоперској позицији. Међутим, главни разлог за то је, поред квалитета искусног дефанзивца, жеља московског Спартака да већ овог лета купи Вукашина Јовановића!


Братски клуб црвено-белих спреман је да плати више од 1,5 милиона евра за омладинског репрезентативца, који се налази на Мундијалиту на Новом Зеланду, а пажњу на себе 19-годишњи изданак школе скренуо је прошлог септембра, приликом ревијалног меча два тима и отварања новог стадиона Московљана.


Скаути Московљана пратили су Вулета и пролетос, посебно на вечитом дербију против Партизана и тада преломили да је он играч за будућност у кога треба уложити. Менаџери играча Раде Ћалдовић и Слободан Давидовић обавили су већи део посла, очекује се само завршетак Мундијала на Новом Зеланду како би се трансфер финиширао.


Да ли ће 188 сантиметара високи дефанзивац одмах отићи у Москву или ће можда остати на "Маракани" још шест месеци или годину дана, требало би да одлучи нови тренер Дмитриј Алејничев. Московљани имају приличан број дефанзиваца у кадру, како домаћих - Комбаров, Гранат, Бризгалов, Парљивљук, Макејев, тако и странаца - Жоао Карлсо, Тасчи, Бокети, Инсауралдее, али су упркос томе примили 42 гола и други пут узастопно не играју Европу. Зато је Мурат Јакин и добио отказ, а тим је преузео некадашњи велики играч овог клуба који је добио задужење и да "помете" вишак и квалитетно попуни кадар. Јовановић је велика перспектива и без обзира на то што извесно не би прве године био у најужој конкуренцији за тим, Московљани желе да га купе.


Иако је два пута у прошлој сезони био на прагу позајмице, Јовановић је сплетом околности остајао у кадру Црвене звезде и код Ненада Лалатовића успео да избори поверење и одигра 13 сениорских утакмица, као и последњи дерби.

ЛИЧНА КАРТА
Рођен: 17. маја 1996. у Београду
Висина: 188 цм
Тежина: 80 кг
Позиција: штопер
Каријера: Ц. звезда (13 мечева)
Селекције Србије: У 17 (1 меч), У 19 (4), У 20 (4)

ПРОЧИТАЈТЕ И ОВО:
* Ништа од доласка у Партизан, Гњатић каријеру наставља у Грчкој
* Србија је у финалу СП: Шапоњић одвео “Орлиће” до борбе за пехар
* Пауновић: Ови момци исписују историју!
* Бајерн жели Звездиног Немца
* КК Партизан: Не одричемо се пехара!
* Порука из Скупштине града: Шампиони, чекамо вас на тераси!
* Успех Србије "запалио" друштвене мреже
* И Рома јури Митровића
* Крстајић: Чукарички је најозбиљнији у Србији!