Поводом изјаве директора Владимира Булатовића и комесара за безбедност ЈСЛ Миливоја Миркова у спортским медијима око регуларности такмичења и безбедности, огласио се председник Доњег Срема, Милан Алексић.

- У потпуности подржавамо изјаве компететних лица - каже председник Алексић. - Изашли су у јавност са изјавама да они имају довољно јаке ингеренције да би поништили неке утакмице, за које сумњају да су намештене. У том смислу, и ми, који смо директно оштећени, морамо да подржимо такав став двојице људи. Све што су рекли је истина. Ми смо све дебело осетили на својој кожи, на најбруталнији начин.

Алексић је затим подсетио...

- Жалили смо се Извршном одбору ФСС, где смо молили ИО да узме у разматрање нашу жалбу, не само на утакмицу са Спартаком, већ на комплетно, тек завршено првенство. Ми смо у 5-6 утакмица били директно оштећени. То се видело, уосталом, по кажњавању судија који су судили у спорним утакмицама. Знано нам је да се слично дешавало и другим клубовима. Осим за фудбалске органе, овде би требало да има поприлично посла и за Министарство унутрашњих послова. Предложили смо ИО ФСС, да сходно свим наводима УЕФА и пријавама клубова, донесу одлуку о регуларности тек завршеног првенства, за које сматрамо да је нерегуларно.

Први човек Доњег Срема још једном предлаже...

- Ако се докажу све наведене тврдње око наше утакмице са Спартаком, као и апострофираних утакмица из дописа УЕФА, тражимо да се, сходно правилнику, клубови искључе из Јелен Суперлиге. Уколико се не буде имало снаге за наведена, правична решења, којим би се пратили савремени европски токови, мишљења смо да би у том случају ЈСЛ требало проширити за два места. Такође, у наредној сезони би требало спровести ригорозне контроле и ставити „под лупу“ целокупан ток првенства, не само у највишем рангу, већ у свим лигама у Србији- закључио је Милан Алексић, председник Доњег Срема.