Челници Доњег Срема послали су фудбалској јавности Србије, како кажу последње саопштење, које се тиче расплета у суперлигашком такмичењу, у којем пише:


- Саопштење објављујемо изазвани понижавањем и вређањем достојанства нашег клуба, које се наставља срамотном изјавом господина Мракића, пулена господе из Београда, који су поставили и руководство Фудбалског савеза Војводине, на челу са господином Симовићем те сада управљају из Београда комплетним војвођанским фудбалом. Господин Симовић, господин Сантрач и остала буљумента имају задатак да руше председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића са функције, а за узврат добијају мрвице у виду функција у војвођанском савезу, који су сами обезвредили и у виду спашавања свог клуба од испадања из Суперлиге. Ми у Доњем Срему се не плашимо никога да кажемо оно што мислимо мада смо и ми били подвргнути претњама, а у вези промена делегата у Скупштини Фудбалског савеза Војводине.


Зашто се не плашимо? Не плашимо се из разлога што од фудбала ништа нисмо узели него смо само дали здравље и новац за разлику од горе наведене господе. Да се вратимо на чудесног господина Мракића, који је успео својом изјавом о криминалном суђењу Анђеловског да обесмисли бесмислено. Цела фудбалска јабвност коментарише тендециозно суђење Анђеловског током свих стотинак минута, па и неправедно досуђене пенале од којих се и сам Симовић стидео у корист Спартака, а на штету Доњег Срема.


Због људи који на овакав начин доживљавају фудбал и спорт уопште подижемо глас и молимо сву спортску јавност и људе који воле спорт да нам помогну у борби против таквих - каже се у саопштењу Доњег Срема.