Гвинеја жребом у четвртфиналу афричког Купа нације

Тањуг

29. 01. 2015. у 17:49

Гвинеја жребом у четвртфиналу афричког Купа нације

Гвинеја вс. Мали

Гвинеја и Мали имали су исти број бодова (3) и исти гол-разликом (3:3), па је, према правилима жреб одлучивао ко иде даље у Афричком купу нација
Фудбалска репрезентација Гвинеје играће у четвртфиналу афричког Купа нација, а из даљег такмичења отпала је селекција Малија, одлучено је жребом у Малабоу.


Те две екипе завршиле су учешће у Д групи континенталног првенства у Екваторијалној Гвинеји са истим бројем бодова (3) и истом гол-разликом (3:3), па је, према правилима, четвртфиналиста морао да буде одређен жребом.


Више среће имала је Гвинеја, која ће у борби за полуфинале играти 1. фебруара против Гане.


Коначна табела Д групе: Обала Слоноваче 5 бодова, Гвинеја и Мали по 3, Камерун 2.


Пласман у четвртфинале раније су изборили Конго, Екваторијална Гвинеја (А група), Тунис, ДР Конго (Б), Гана, Алжир (Ц) и Обала Слоноваче (Д).


Четвртфиналне утакмице афричког Купа нација играју се 31. јануара, када се у Бати састају Конго - ДР Конго и Тунис - Екваторијална Гвинеја, и 1. фебруара, када у Малабоу играју Гана - Гвинеја и Обала Слоноваче - Алжир.


Полуфинале је на програму 4. и 5. фебруара (Бата и Малабо), меч за треће место 7. фебруара (Малабо), а велико финале заказано је за 8. фебруар у Бати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације