Почиње Афрички куп нација: Круну јуре Грант, Јаја Туре...

Б. А.

17. 01. 2015. у 11:08

Почиње Афрички куп нација: Круну јуре Грант, Јаја Туре...

Јаја Туре и Емануел Баду

Фудбалска грозница дрмаће до 8. фебруара “црни континент”. У том периоду ће се 16 најбољих репрезентација борити за титулу

ФУДБАЛСКА грозница дрмаће од суботе па до 8. фебруара “црни континент”. У том периоду ће се 16 најбољих репрезентација борити за круну на 30. Купу афричких нација, које се одржава у Екваторијалној Гвинеји, јер је Мароко отказао организацију због страха од вируса еболе.

На такмичењу ће се појавити бројне звезде европских клубова, а предводе их Јаја Туре, Бони, Жервињо и Калу (Обала Слоноваче), Слимани, Брахими и Фејгули (Алжир), Папи Сисе (Сенегал), Кеита (Мали), Гијан (Гана), Аубамејанг (Габон)... Међу селекторима је Аврам Грант, стручњак који је некада водио Партизан, а сада седи на клупи Гане.

Шампионат ће бити осиромашен неиграњем “слона” Дрогбе и Камерунца Етоа, легенди афричког фудбала, а што се екипа тиче, изостаће рекордер по броју титула Египат и Нигерија, освајач претходног турнира (2013.).

Кладионице као фаворита истичу Обалу Слоноваче (квота 4,50 за тријумф), испред Алжира (5,50) и Гане (9,00). За првог стрелца, највеће шансе се дају новом играчу Манчестер ситија Бонију (6,00), затим Гијану (9,00)...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације