ОДЛАЗАК Ненада Милијаша у Манису последњих дана летњег прелазног рока свакако је био велики губитак после одличних партија капитена у прва три кола у којима је у стопостотном учинку учествовао са три гола и уз две асистенције. Али, нико није ни претпостављало да ни Босанчић, ни Аврамовски, ни Ристић неће моћи да одмене Милијаша и да ће се игра разводњавати из кола у коло као сапуница на киши. Поготово, нико није веровао да ће после подвлачења црте, ефикаснији од 31-годишње „десетке“, и то за гол, бити само Ђорђе Ракић!

- Од доласка сам комплетну игру градио на Милијашу. Ја сам желео да остане бар до зиме, али ситуација је једноставно била таква да је отишао. И тада смо знали да је то била грешка, нисмо смели да га пустимо, јер да је остао, сад бисмо ми били ти који би зимовали на челу колоне. Нажалост, сплетом околности нико није успео у потпуности да га замени - истакао је Милијашев значај тренер Ненад Лалатовић.

ЛИСТА СТРЕЛАЦА
4 - Ракић
3 - Милијаш
2 - Гаврић, Печник, Лазовић
1 - Павићевић, Мијаиловић, Аврамовски, Катаи, Деспотовић

Да је 31-годишњи везиста 50 одсто тима, више пута је констатовао и млади шеф струке црвено-белих. Али, Милијаш је био ауторитет и ван терена. Прави капитен који је искуством, знањем и мирноћом држао екипу ван свих потешкоћа које су, попут тега од сто тона, притискале клуб.

- Његов значај је немерљив. Рекох већ да би са њим, Мрђом и Луковићем на пролеће гарантовао титулу и са ових минус шест бодова - закључио је Лалатовић.

Статистика понекад може много и да открије: са Милијашем је Звезда победила у сва три меча, гол-разликом 6:0, а без њега је на 12 сусрета имала скор 6-5-1, уз гол-разлику 12:6. Све је јасно. Милијаш се уз све жеље тренера и армије навијача, неће ове зиме вратити у српску престоницу. Остаје у Маниси где је такође лидер тима, али му не иде добро јер је турски друголигаш претпоследњи са 10 бодова. Ипак, од 11 клупских голова, Милијаш је постигао три, уз две асистенције. Нажалост, Звезда је изгубила „десетку“, можда већ сада и титулу, јер да су га оставили, морали би на крају сезоне да му исплате милион евра...

МРЂА НЕМОГУЋА МИСИЈА
ПОВРАТАК Драгана Мрђе у Црвену звезду је немогућа мисија, осим ако црвено-бели не нађу 2,5 милиона долара за откуп уговора од Омије Арђије. Иако су испали из Џеј лиге, најбољи стрелац прошлог шампионата везан је за Омију још годину и по дана, уз опцију продужетка сарадње на још једну сезону. Постоји и опција да брзоноги нападач напусти клуб ове зиме, али само ако га откупи неко и понуди му седмоцифрену суму за уговор. После девет голова на 18 мечева, Мрђа не само да је оправдао очекивања послодаваца, већ је скренуо пажњу на себе неких еминентнијих клубова Џеј лиге. Засада се све своди на интересовање, јер је сезона у Земљи излазећег сунца тек завршена.


Прочитајте још:
"Спорт" Генерални зимски ремонт у Звезди
Зечевић: Оставимо сујету по страни, помозимо
"Прави" Роналдо поново на терену?

Слукас: Звезда игра најбољу одбрану у Европи; Петвеј: Имали смо среће
Стојаковић одлази међу "бесмртне"
Премијер лига: Тадић трагичар Саутемптона, Челси и Сити настављају трку
За Месија 400 милиона евра
Цветковић жели у Звезду: "Маракана је моја кућа"

СУПЕРЛИГА ТУРСКА “2“ ЗВЕЗДА СА МИЛИЈАШЕМ ЗВЕЗДА БЕЗ МИЛИЈАША
Мечева: 3 Мечева: 12 Мечева: 3 Мечева: 12
Минута: 270 Минута: 1021 Минута: 270 Минута: 1.080
Голова: 3 Голова: 4 Голова: 6 Голова: 12
Асистенција: 2 Асистенције: 2 Асистенција: 3 Асистенција: 9