Прави Роналдо поново на терену?

Taњуг

субота, 13. 12. 2014. у 13:14

Прави Роналдо поново на терену?
Славни бразилски фудбалер би могао поново да заигра и то за амерички клуб чији је сувласник. Све то у циљу промовисања тима

Славни бразилски фудбалер Роналдо, који је 2011. године завршио каријеру, размишља да поново заигра, и то за амерички клуб Форт Лаудердејл Страјкерс, чији је сувласник од пре два дана.

Како преноси бразилски дневни лист "О Естадо", 38. годишњи Роналдо планира да сеевентуално реактивира 2015. у Северноамеричкој лиги (НАСЛ), с циљем да промовише клуб.

Роналдо је власник једног дела акција Форт Лаудердејла, а остали сувласници су бразилски бизнисмени Пауло Сесо, Рафаел Бертани и Рикардо Жеромел.

Роналдо се сматра једним од најбољих фудбалера свих времена, који је сарепрезентацијом Бразила два пута освојио титулу светског шампиона - 1994. и 2002.године.

Бразилски "Феномен', како су га звали због фудбалског мајсторства, играо је током каријере за Барселону, ПСВ, Интер и Коринтијанс, а највише домете остварио је у Реалу за који је наступио на 127 утакмица и постигао 83 гола. Роналдо је два пута освојио Златну лопту за најбољег играча света - 1997. и 2002.