Дојучерашњи тренер Радничког из Крагујевца Чапљић: Пуштен сам низ воду!

П. Парезановић

26. 10. 2014. у 21:30

Дојучерашњи тренер Радничког из Крагујевца Чапљић: Пуштен сам низ воду!
Клуб као да више не постоји, ни са ким нисам имао контакт 15 дана, наводно су до тога довела политичка превирања - искрен је Владо

НИ на једном гостовању у Суперлиги није лако победити, па минималан пораз шумадијског фудбалског суперлигаша Радничког 1923, у дуелу са имењаком у Нишу, и није велико изненађење, али је, упркос томе, после дербија зачеља, тренер Владо Чапљић напустио екипу из града на Лепеници.

- У крагујевачком Радничком не постоји Управа. Немам коме да се обратим. Наводно, до тога су довела политичка превирања. Нисам имао контакт ни са ким 15-ак дана. Раднички као да више не постоји. Осећао сам се као пуштен низ воду - објашњава Чапљић стање у Радничком и зашто је напустио „ђаволе“.

ПОЛИТИКА СВЕ ПРЕЛОМИЛА ДОЈУЧЕРАШЊИ тренер Радничког каже да су му пријатељи, којих у Крагујевцу има много, рекли да се вратио у најгорем тренутку. - Не због тога што је већ било тешко, него што су баш тих дана проблеми ескалирали. Све се у једном дану преломило, због политичке ситуације - објашњава тренер кога крагујевачка фудбалска публика воли и поштује.

Наглашава да је одлука донета пре дуела имењака на Чаиру.

- Рекао сам играчима да ћу то да учиним, уколико не остваримо повољан резултат, у нади да то може да нас мотивише, да збијемо редове и учинимо нешто више.

Чапљић наглашава да овај потез може да допринесе да се ипак у фудбалском Крагујевцу неко замисли и продрма и покуша да поправи стање.

- Ситуација у клубу се преноси и на терен. Појединци имају квалитет, али Раднички нема тим. Фудбалери су се борили у Нишу, али нисмо дошли до резултата који би нас задовољио.

Искусни стручњак је, поред хаоса који га је дочекао у клубу, имао и неповољну околност да је тим водио на два гостовања.

- Криво ми је што ниједан меч нисам водио на „Чика Дачи“. Можда би било нешто другачије. Овако, жао ми је због тога што сам емотивно везан за Раднички, жао ми је због пријатеља у Крагујевцу, љубитеља фудбала и навијача, али, морао сам нешто да предузмем. Нисам имао други излаз - категоричан је Чапљић.

Сада је Раднички у још већим проблемима, али је питање да ли ће имати ко да их решава.

МИЛОВАНОВИЋ НА КЛУПИ

УПРАВА Радничког је усвојила оставку тренера Владе Чапљића и уместо њега именовала Нешка Миловановића. Он је током каријере водио Металац, Младост из Лучана, Слогу из Краљева и Радник из Сурдулице.

Крагујевчани су ове сезоне променили већ два тренера, пошто је Чапљић пре месец дана дошао уместо Драгољуба Беквалца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

D.Srem

26.10.2014. 21:45

Bolje po njega! Nije trebao ni ići u KG, ne u ovom trenutku! I još jedna jako važna stvar: Položi tu PRO licencu i biraj posao gde god hoćeš!

Dejan

27.10.2014. 12:26

Uprava je usvojila ostavku.Uprava, pa da li to uopšte i postoji u Radničkom?