ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Томислав Николић био је најчувенија личности у ВИП ложи стадиона Партизана. Организација утакмице је пала на најнижи ниво у 41.минуту.

Према проценама људи који су водили рачуна о безбедности било је јасно да ће се и ВИП ложа муњевито испразнити. Председник Николић и председник ФСС Караџић смркхутих лица су напустили стадион Партизана.

Албанска провокација је више него успела. Меч је прекинут, а са њим и нада да ће Србија на терену до три бода.

- Десиле су се неке ствари на које нико није могао да утиче. Ова провокација са заставом и инциденти који су уследили на терену су били ружни. Делегат је дао препоруку да се утакмица настави, али гости нису хтели да изађу из свлачионице - рекао је генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

Занимљиво је да су албански навијачи генералну пробу овог незапамћеног скандала имали већ у раним поподневним сатима. Иста летелица и застава виђени су изнад Калемегдана и Кнез Михаилове улице.

СПЕЦ. ВН
Много је апсурда било на уласку на стадион Партизана. Један од њих се свео на ригорозну контролу новинара. Њима је било забрањено да унесу оловке на своја радна места (?!), а све могуће контроле је прошла скупа играчка која је изазвала прекид меча.