Тренер који је пре три сезоне увео фудбалере Радничког 1923 у Суперлигу, Владо Чапљић (52), предводиће поново екипу шумадијског суперлигаша, после неуспешног старта Крагујевчана у овој полусезони и оставке тренера Драгољуба Беквалца, непосредно по поразу од Рада (0:3).

Ово је за „Спорт” рекао Александар Митровић, председник клуба из града на Лепеници, иако преговори нису баш званично били окончани.

Владо Чапљић је, то је опште познато, љубимац навијача Радничког, али је из клуба с којим се од Српске лиге прошетао до елите отишао јер није имао одговарајућу профи лиценцу, па је тадашња управа ангажовала Славенка Кузељевића.

После тога, Чапљић је тренирао сарајевску Славију, а у прошлој сезони Доњи Срем, иако у Пећинцима није први тренер, бар за протокол Фудбалског савеза Србије.

Ово и сада, свакако, остаје проблем за Управу Радничког 1923, која треба да пронађе тренера, који ће да испуни тај услов и „покрива“ Чапљића на клупи.

Да подсетимо, Владо Чапљић је у Раднички 1923, први пут дошао из нишког Радничког, а у богатој играчкој каријери био је фудбалер сарајевског Жељезничара, Партизана, загребачког Динама и португалског Еспосендеа.