Реконструкција тима Црвене звезде се планира за наредну сезону, а одласци зависе од понуда из иностранства. На „Маракани” спремају план који желе да спроведу током летњег прелазног рока. Чим се оконча сезона 21. маја следе разговори са момцима који су изнели највећи део сезоне. Од раније је познато да су голгетери увек у моди Тако Драган Мрђа (30) најбољи стрелац шампионата чека конкретне понуде пошто има заинтресованих екипа из Турске, Кине и Италије. Његов саиграч из напада Абиола Дауда (26) је у фебруару био на корак од одласка у Генчлербирлиги, а изгледа да ће ова прича поново да се активира јер у прилог заинтересованим клубовима иде и чињеница да Нигеријац има уговор на још само шест месеци.

На „Маракани” чекају да званичне понуде како би почели са преговорима пошто је јасно да постоје потраживања према такмичарском погону, која треба да се испоштују током летњег одмора. Уколико се сложе коцкице за два нападача следи нови потез руководства црвено-белих. Како сазнајемо уколико нападачки тандем оде следи ангажовање квалитетног странца и за сада су у фокусу њих тројица. Поред тог појачања план је да пуну шансу добије Ђорђе Ракић (29), што је потврдио и сам играч, који се у потпуности вратио у такмичарски ритам после опоравка од тешке повреде колена.

И то није све пошто се жели афирмација сопствених талената. Процењено је да Лука Јовић (17) после додатних шест месеци чекања од наредних припрема треба да буде члан најбоље екипе. Головима, асистенцијама и одличним учинком на многим мечевима за омладинце талентовани нападач је потврдио екстра таленат и у блиској будућности сигурно може да са успехом испуњава задатке и на главној позорници. Уосталом, Јовића су ове сезоне гледали многи скаути (Арсенал, Челси, Јувентус...) у репрезентативним селекцијама „орлића”. Јовић је један од најмлађих са којим су црвено-бели склопили професионални уговор, а прилику чекају и: Грујић, Јовановић и Стојановић. Поред резултата и освајања трофеја од нечега мора да се живи и преживи актуелни тренутак.