Фудбалери Доњег Срема завршили су зимски распуст. Извршена је прозивка, а по старом добром обичају у играчком кадру много новина. Појачања су, за сада: Драган Старчевић (Раднички Стобекс, Лозница), Милош Мијић (Домжале), Ђорђе Црномарковић (Шумадија, Јагњило), Младен Веселиновић (Напредак), Никола Радојчић (Младост Л) и Неђо Шука (Сутјеска, Фоча). Са позајмица су се вратили: Матија Шегавац (Цемент, Беочин), Урош Кошутић и Иван Шуберт (Земун). Због бољих финансијских услова, у Вождовац је отишао Александар Васиљевић а Ашковски се са позајмице вратио у Партизан

- До одласка у Анталију, 2. фебруара, очекују нас три контролне утакмице - истакао је Милан Алексић, потпредседник клуба. - Већ је извесно да ћемо играти против Инђије и Политехнике у Темишвару, а требало би да се потврди и меч са БСК из Борче. У овом тренутку догорене су и три утакмице које ћемо одиграти у Анталији, где ће нам ривали бити прволигаши из Румуније Метан Гас и Универзитатеа, као и кинески Гванжу. Планирана су још два меча у Турској. Генералка пред наставак сезоне требало би да буде против Долине из Падине.

Опште је уверење да ће наставак сезоне бити врло занивљив, пре свега и неизвестан.

- Биће врло тешко јер је више од пола лиге у неколико бодова разлике - истакао је тренер Владо Чапљић. - Већ сам рекао играчима да морамо максимално да будемо спремни и што пре на пролеће изаћи из опасне зоне. Квалитета за то имамо. Надам се да ће нови играчи својом дотатном енеријом дати допринос. Свакако није у овом тренутку пријатно гледати табелу. Ми морамо ићи утакмицу по утакмицу и сакупљати бодове, а на крају ћемо видети колико смо били успешни.

У првом делу сезоне много се очекивало од Огњана Дамњановића.