Небојша Гудељ глава спортске породице: Сретнемо се тек у кући!

Н. ИЛјУКИЋ

24. 12. 2012. у 07:17

Некадашњи фудбалер Партизана глава успешне спортске породице која је пример у холандској Бреди. Отац тренира најстаријег сина Немању, Драгиша у омладинцима Бреде, а Вања таленат холандског тениса

ХОЛАНДСКА Бреда може да се подичи са неколико раритетних података у својој стогодишњој историји.

Клуб који је основан пре тачно једног века хвали се подршком најбољих навијача у Холандији. Можда ће то рећи многи, од Ајакса, преко ПСВ, па надаље, али један детаљ нико не може оспорити жуто-црнима. Први пут у историји једног холандског клуба на клупи је отац, а на терену син.

- Боримо се грчевито за опстанак у Првој лиги. Отишао нам је тренер пре месец и по дана, па је клуб одлучио да привремено седнем на клупу. То је понуда која се не одбија - каже Небојша Гудељ, некадашњи првотимац Партизана, Логроњеса, Легањеса, Бреде и ротердамске Спарте.

Ипак, ово је прича о спортској породици Гудељ. Питају се у њој, природно, највише Небојша и супруга Оливера. Они живе за Немању (21), Драгишу (15) и Вању (10) који су бисери велике спортске породице. Немања је већ у првом тиму Бреде, Драгиша у омладинцима, а Вања је највећа нада холандског тениса.

ТРЕБИНјЕ У СРЦУ РОЂЕНИ Требињац, Небојша Гудељ не може без прича о завичају. И о Београду и Партизану у којем је направио фудбалско име и презиме.
- Родбина и пријатељи у Требињу су ми један од извора енергије. Партизан пратим редовно и драго ми је да је клуб доминантан толико година у Србији - каже Гудељ.

- Дан почињемо заједно, растанемо се на неколико сати и завршавамо га заједно на вечери код куће. Супруга Оливера је задужена за добру атмосферу, велику мајчинску љубав којом умије децу свако јутро и онда, свако на своју страну... Вања некако испаде још и најактивнија, јер је поред тениса и на плесу - гласом пуним среће прича Небојша Гудељ за “Новости”.

Гудељ је годинама радио као скаут Бреде. Познаје изузетно прилике у холандском и европском фудбалу, а истину да ивер не пада далеко од кладе и буквално је доказао Немања, који је тренутно млади репрезентативац Србије.

- Немања је још као клинац показао интересовање за фудбал које је касније прерасло у озбиљан професионализам. Други кажу, ја могу само да потврдим, да је отишао и степеник више од оног већ чувеног “велики таленат”. Ипак, мораће још доста да ради, да престигне тату - уз осмех додаје Гудељ.

Драгиша је такође у Бреди, Вања у тенису. Како се изборити са амбицијама и шампионским жељама.

- Деца су добро васпитана и то нам је најважније. Ни ја нисам без амбиција. Завршавам испите за профи тренерску лиценцу. Дивим се својој жени како нас све подноси. А чини то на мајсторски начин - у свом стилу завршава Гудељ уз поздрав и новогодишњу породичну фотографију.

НјУКАСЛ СНИМАО НЕМАНјУАМБИЦИЈЕ Небојше и Немање Гудеља за сада су везане за опстанак Бреде у првој холандској лиги. Скаути поједних европских клубова већ спремају летње понуде за српског интернационалца.

- Из Нјукасла су допутовали скаути да снимају Немању. Претходно су “за здравље” питали и Фиорентина и неколико шпанских клубова. Драго ми је да су за њега већ заинтересовани тимови из озбиљнијих европских лига - каже Гудељ који гледа како да на најбољи начин преболи суботњи дебакл на “Рат Верлех” стадиону од ПСВ Ајндховена (1:6).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nick.cdn

24.12.2012. 08:53

Porodica za svako postovanje. Svaka vam cast Gudelji, sa vama se svaki Srbin ponosi!

zoks

24.12.2012. 14:07

@Nick.cdn - Oni se barem u kuci sretnu,a znam njih mnogo vise koji se na pragu kuce srecu uz pozdrav kao rudari "Srecno",muz dolazi kuci sa posla,a zena ide na posao i obratno!To je danasnji "napredni" zivot!

Holanđanka (Srbija u srcu!)

26.12.2012. 12:32

Vidim vas svake nedelje, svaka vam ćast! (Iako ja sam navijač Vitesa ;-))