Једна особа је повређена када је на путу између Салаковца и Бијеле, северно од Мостара, нападнут и запаљен комби у ком се налазило девет навијача Фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева.

Како је пренела РТ Републике Српске, у нападу је повређен возач комбија.

Све се одиграло синоћ око 20 сати док су се навијачи Славије враћали с гостовања у Габели. Нападачи су потом побегли у смеру Јабланице, а комби је потпуно изгорео.

Руководство Фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева најоштрије је осудило напад и, како кажу “практично покушај убиства“ њихових навијача по повратку са утакмице против Гошка у Габели.

- Сматрамо да је то организован злочиначки акт, а само пуком срећом девет младих људи је избегло линч и губитак живота. Навијачи Славије ниједним гестом током утакмице са Гошком нису увредили било кога и изузетно фер и коректно бодрили су свој клуб. Због тога су аплаузом испраћени са стадиона у Габели, а ми

се посебно захваљујемо домаћину на изузетно срдачном гостопримству и коректном понашању током нашег боравка.

- Тражимо од полицијских структура ХН кантона да открије починиоце и да се против њих предузму законом предвиђене мере. Сматрамо да до починиоца овог покушаја убиства неће бити тешко доћи јер су присталице Славије бранећи голи живот успеле да запамте детаље о нападачкој групи.

- Искрено се надамо да ће Комитет за Нормализацију стања унутар фудбалског спорта Босне и Херцеговине хитно реаговати и донети нову одлуку о забрани доласка гостујучих навијача на

утакмице. На жалост то сигурно није одлука у интересу фудбала и правих навијача, али ако желимо да спречимо вандализам и дивљаштво и евентуалне губитке живота онда је то апсолутно једино могуће –пише у саопштењу Славије.