Управни одбор Фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева обратио се јавности саопштењем у којем изражава огорчење и незадовољство дешавањем на утакмици са Жељезничаром одиграној у суботу 1.септембра на “Грбавици”.

- Током другог полувремена навијачи Жељезничара су националистичким,шовинистичким и фашистичким навијањем, паљењем српске заставе и развијањем ратних застава армије БиХ увредили комплетан српски народ. Посебно смо изненађени чињеницом да су се на трибинама нашле и пароле са политичким садржајима. На жалост, на ове провокације навијача Жељезничара,изостала је реакција званичних лица– наводи се у саопштењу и додаје да су присталице домаћег клуба скандирањем “Убиј, убиј Србина” показале да Славија није била добро дошла на Грбавицу.


- Навијачком оргијању се придружила и већа група присутних у централној ложи стадиона „Грбавица“. На њиховој мети су били поједини чланови руководства Славије и шеф стручног штаба Владо Чапљић. Псовали су им четничку мајку.Истовремено су домаће присталице, на северној трибини Грбавице,бакљама и камењем напале наше навијаче, смештене на истом делу стадиона.На жалост, било је и повређених наших присталица.Већи сукоб избегнут је правовременом и професионалном реакцијом полиције Кантона Сарајево.

Још један детаљ у Славији наглашавају.

- Посебно смо изненађени и огорчени на чињеницу да је друго полувреме,на клупи са делегатом провео Русмир Цвико, директор клуба са „Грбавице“.На тај начин је очигледно вршио притисак на службена лица. Због свега наведеног очекивали смо извињење руководства Жељезничара– истичу у Славији и надају се да ће ФСБиХ предузети адекватнне мере да заштити клубове који ће убудуће долазити на „Грбавицу“.