СРБИЈА је напустила Кипар непоражена! После победе над Јерменијом, у среду је са домаћином Кипром одиграла без голова.

Парадоксално, „орлови“ су одиграли боље него првог дана 14. Међунардоног турнира (што он и није јер у среду увече играју само још Јерменија и Канада), али нису искористили неколико прилика, па су мреже остале нетакнуте захваљујући и расположеном голману Мастру.

Србија је играла брже, одговорније, Филип Ђиричић, Матија Настасић и Стефан Шћеповић су показуали квалитет, врло добро је играо Игњовски, па је боравак на Кипру оправдао циљ.

Млађа гарда „орлова“ наметнула је бржи ритам с почетка меча, имала већу агресију, направила и неколико добрих акција, али како је утакмица одмицала слика из Лимасола против Јерменије преселила се и у Ларнаку. Доста додавања уназад успорили су игру уз битну разлику да је првих 45 минута против Кипрана завршено без голова.

РАЈКОВИЋ ВИШАК „ВИШАК“ у протоколу за данашњимеч био је Слободан Рајковић. Штопер Хамбургера је тако доживео судбину Душана Басте, прекобројног у мечу са Јерменијом.

Играчи Србије грешили су у предаји лопте, одмагао им је и јак ветар, али и поред свега могло је лако бити 2:0 да је Миралем Сулејмани у 4. и 30. минуту из непосредне близине погађао зицере које су му припремили у кооперацији Шћеповић и Јовановић. Голман Мастру му је на почетку меча ушао у шут, док је у другој стопостотној шанси нападач Ајакса слабо шутирао.

Кипрани су углавном претили из полуконтри и после грешака у додавању наших играча, али Стојковић је само једном интервенисао, док је Меркис после прекида главом шутирао поред гола. Одбрана којом је командовао Ивановић углавном је без потешкоћа излазила на крај са хитроногим играчима домаћина турнира, док је везни ред доста добро играо у дефанзиви, поготово Игњовски, али је дебитант Филип Ђуричић имао мало лопту у ногама па је изостала и течнија игра.

АМБАСАДОР АМБАСАДОР Србије на Кипру Саво Ђурица свакодневно је био уз репрезентацију. У уторак увече је два сата разговарао са председником Томиславом Караджићем у хотелу „Ле Меридиен“, а и у среду није пропустио да бодри „орлове“ у Ларнаки.

И у наставку се водила равноправна битка на средини терена, наши играчи су добро комбиновали до двадесетак метара од гола Маструа, али је недостајао бољи последњи пас. Кипрани нису одустајали од свог најбољег оружја контранапада и због тога је ваљда стручни штаб одлучио да Бранислава Ивановића остави и у среду на терену свих 90 минута! Голман Кипрана био је расположен, одбранио је један добар покушај Шћеповића, бомбу Игњовског са 25 метара, ударац главом Ивановића после корнера.

Код „орлова“ се видела велика жеља да забележе и другу победу на Кипру, појачали су ритам у последњих 20 минута, али је остало 0:0.

ТРЕНЕРИ
СРПСКИ тренери на Кипру, Иван Јовановић (АПОЕЛ), Дишан Митошевић (Арис) и Радмило Иванчевић (Алки) и у среду су тренинге са својим екипама одрадили у преподневним часовима па су у друштву наших људи из Савеза пратили меч у Ларнаки.

КИПАР – СРБИЈА 0:0
Стадион: ГСЗ у Ларнаки. Гледалаца: 100. Судија: Кевин Блом (Холандија).
КИПАР: Мастру 7 – Деметриу 6 (од 86. Александру), Сиелис 6, Меркис 6,5, Е. Хараламбус - Добрашиновић 6, Николау 6 (од 70. А. Хараламбус), Аврам 6 (од 75. Василиу) – Ефрем 6 (од 58. Сациас 5), Хараламбидес 5,5 (од 58. Солому 5), Мутидис 5 (од 58. Кристофи 6).
СРБИЈА: Стојковић -, – Баста 6, Ивановић 7, Настасић 6,5, Обрадовић 6 (од 88. Коларов) – Игњовски 7, Кузмановић 5 (од 77. Нинковић) – Сулејмани 5,5 (од 77. З. Тошић), Ђуричић 6,5 (од 87. Качар), Јовановић 6 (од 60. Тадић)– Шћеповић 6,5.
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Мастру (Кипар).