ЦРВЕНА звезда је почела да рашчишћава гужву на платном списку. Листа првотимаца “краћа” је за два имена: Ли Ади је потписао за кинески Далијен Аербин, док је с досадашњим капитеном Ненадом Ковачевићем споразумно раскинут уговор и он је слободан у избору нове средине.

За њима ће у четвртак да крене крене и Андрија Калуђеровић, који у Јужној Кореји треба да обави лекарске прегледе и да озваничи споразум с Инчоном.

Док је одлазак Адија и Калуђеровића на Далеки исток био известан још од средине децембра, епилог Ковачевићевог другог доласка на “Маракану” у најмању руку је неочекиван, поготово када се зна да је летос стигао као велико појачање. Ипак, играма испод сопственог реномеа и далеко од нивоа који је Звезди био потребан, 31-годишњи везиста није успео да се уклопи у тим Роберта Просинечког, па је капитеново име уписано на трансфер-листу по завршетку полусезоне.

С обзиром на то да је у Звезду дошао из Ланса без обештећења, као слободан играч, челници црвено-белих договорили су се с Ковачевићем да на исти начин и напусти клуб.

- Ненад више није наш члан и морам да истакнем да је био изузетно коректан приликом овог договора. Још једном је показао да је велики звездаш за којег ће клуб увек бити испред личних интереса и заувек ће бити део своје Звезде - истакао је председник Лукић за клупски сајт.

Док се Ковачевић растајао са Звездом, Ади је завршио посао с кинеским Далијеном, добио уносан трогодишњи уговор, а Београђанима попунио део празнине у каси. Укупан трансфер вредан је 2,2 милиона долара (1,7 милиона евра), али ће према уговору 30 одсто (око пола милиона евра) припасти Адијевом бившем клубу Берекум Челсију и његовој менаджерској агенцији. Када се одбије тај део, Звезди ће припасти 1,2 милиона евра, што представља сасвим пристојан профит јер је млади репрезентативац Гане стигао у лето 2010. за свега 300.000 евра.

Такође, на “Маракани” су новцем од продаје Адија практично покрили досадашњи прелазни рок, јер су Миливојевић, Младеновић, Максимовић и Касалица заједно коштали око 1,2 милиона евра.

ПРОСИНЕЧКИ ГЛЕДА БАРСЕЛОНУ
ТРЕНЕР Црвене звезде Роберт Просинечки у четвртак из Загреба треба да се врати у Београд, али ће већ за викенд опет на пут. У суботу ће бити у Барселони, где ће се састати с тренером Каталонаца Пепом Гвардиолом и уживо гледати утакмице Барселона “Б” - Нумансија и дуел првог тима с Еспањолом.
Тренутно није реално очекивати да Просинечки из Шпаније доведе неког од младих нападача Барсе, али ће искористити прилику да успостави сарадњу с актуелним европским прваком и ако буде могуће већ на лето да се Звезда појача са “Ноу Кампа”.