Игњовски: Без попуста за Македонце

С. И.

04. 10. 2011. у 20:42

Игњовски: Без попуста за Македонце
Није свеједно, доћи ће да ме гледа бројна родбина, ипак сам пореклом Македонац. Као и увек, даћу све од себе да Србија изађе као победник – каже млади репрезентативац Србије

ЈЕДАН од адута у мечу против Македоније у петак биће један Македонац - Александар Игњовски. Селектор младе репрезентације Александар Јанковић пуно наде полаже у везисту Вердера из Бремена јер је он зачетник многих акција, али и играч који са Медојевићем представља велику помоћ одбрани. Иако га мучи прехлада због које је прескочио два тренинга, бивши „романтичар“ не би волео да пропусти меч у петак.

- Мучила ме прехлада током прошле недеље, дошао сам ровит, али ће све бити у реду. У среду ћу нормално тренирати тако да се моје учешће у овом мечу не доводи у питање - каже Игњовски.

Још док је блеснуо у ОФК Београду као 17-годишњак, овај Панчевац добијао је позив да заигра за А селекцију Македоније. Он се није двоумио бирајући Србију, мотивисан улази у меч, мада признаје да има чудан осећај.

- Није свеједно, доћи ће да ме гледа бројна родбина, ипак сам пореклом Македонац. Међутим, осим тог чудног осећаја да играм за своју земљу против, да кажем, своје земље, све остало је нормално. Као и увек, даћу све од себе да Србија изађе као победник.

Екипу Македоније не познаје, али зато зна жељени циљ.

- Селектор је гледао мечеве и сигурно ће нам пренети све потребне информације о Македонији. Знамо ми да неће бити лако, али исто тако желимо на ЕП, те нас шест освојених бодова са Македонијом и Данском приближавају баражу. Ова селекција ће из меча у меч бити све боља јер има велики потенцијал, надам се на нивоу неких претходних генерација - уверава сад већ стандардни играч Вердера из Бремена.

Селекција се комплетирала у Аранђеловцу, у среду после тренинга и ручка одлази у Скопље где ће у петак, од 15.00, одиграти меч на стадиону „Борис Трајковски“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)