У Фудбалски савез Србије данас је стигло решење Дисциплнске комисије ФИФА о кажњавању селектора нашег националног тима Радомира Антића, саопштио је генерални секретар ФШ Зоран Лаковић.
Према његовим речима, ФСС ће, у складу са прописаном процедуром, у наредна три дана најавити жалбу на одлуку Дисциплинске комисије ФИФА, а образложење жалбе Апелационој комисији биће упућено у року од седам дана.

Антић је кажњен са четири утакмице забране вођења тима у званичним утакмицама и новчано са 14.000 франака због, како је наведено, непримереног понашања и вређања судије после утакмице Србија - Аустралија на Светском купу у Јужној Африци.
Према статуту ФИФА, одлука Комисије за жалбе је коначна, а могуће ју је оборити само пред Судом за арбитражу у спорту, чији је седиште у Лозани.
- У овом тренутку рано је говорити о процесу пред Судом за арбитражу у спорту. Прво морамо да окончамо поступак пред органима ФИФА, у које имамо поверење. Детаљно ћемо образложити жалбу и надам се да ће Комисија за жалбе то уважити - рекао је Лаковић.