Нина Радуловић Лечић: Нисам део естраде

Марија ДЕДИЋ

15. 02. 2013. у 11:44

Нина Радуловић Лечић о "Тренутку истине", лекцијама, наставку школовања, сину: Промашила сам факултет

НЕ суди да ти не би било суђено - крилатица је којом се Нина Радуловић Лечић води у животу. Да је другачије, вероватно не би ни могла да води "Тренутак истине", емисију која је одшкринула врата српских домова иза којих се често крију ужас, патња и бол.

Нешто више од годину дана колико води ову емисију, било јој је сасвим довољно да се у студију осећа опуштено, као код своје куће. Али премало да стекне имунитет на језиве приче које слуша сваке недеље. Мада признаје да је тешко пристојно разговарати са неким ко, на пример туче жену, још јој се није десило да пожели да каже: "Напустите студио. Не желим да разговарам са вама".

- Ја сам баш трпељива и имам разумевања за свакакве ситуације и потезе у људским животима, али некада ме неке стварно поремете, толико да данима после мислим о томе. Увек ме растуже приче у којима су тема злостављана деца и жене. Тада једва задржим сузе. Али научила сам једну ствар - ја сам проводник између учесника и публике, а не судија или зла учитељица.

* Шта сте научили о људима захваљујући "Тренутку истине"?

- Да људи тешко живе. Да се иза затворених врата дешава нешто што не можемо ни да наслутимо. Да не треба ником судити док не чујемо целу причу и да су људи увек имали своје разлоге, који нама не морају бити јасни, да нешто ураде у животу.

* Шта сте научили о себи?

ЛЕПОТА ИЛИ ОБРАЗОВАНЈЕ? НА питање шта јој је више донело у животу, лепота или образовање, Нина одговара:
- И једно и друго, али на образовању сам радила и радим много, а лепота или изглед дошао је од Бога. Треба то ценити и захвална сам што то имам, али сам свесна да би без образовања, она можда била и мана. Најбоље је кад те две ствари иду у пакету.

- Да сам промашила факултет. Завршила сам политичке науке - новинарство, а требало је психологију или социјални рад. Ма колико парадоксално звучало, уживам слушајући о туђим животима и покушавам да људима кроз разговор помогнем да спознају себе и начине да превазиђу проблем. Имам стрпљења за људе и добар сам слушалац.

* Многи критикују "Тренутак истине" називајући га продајом интиме. Шта ви мислите о тим критикама?

- Једно време сам размишљала о томе и било ми је криво што не разумеју емисију, али сам преболела и схватила да то раде углавном људи који је и не гледају са пажњом. Они чују питање "Да ли сте тукли жену до крви?" и мењају канал. Али питање је - зашто? Да ли смо довољно свесни да се то дешава можда неком кога знамо? Да кроз причу тих људи можда можемо да помогнемо и себи, да можемо да разумемо и друге, а не само себе. Осим тога, не бих рекла да учесници само продају интиму, већ и олакшавају себи. Ако не знате шта значи носити тајне и мучне истине у себи, не можете ни судити другима који више са тим не могу да се боре сами, већ траже излаз. Сваком кандидату приступам као посебној теми коју диктира његов живот. Покушавам да откријем зашто је урадио неке ствари и да пошаљем одговарајућу поруку. Мислим да је од кључне важности кад вам кажем да ту емисију гледа сваке недеље више од 1,7 милиона људи. Они то разумеју.

* Са ким сте увек искрени?

- Са самом собом. То је кључ пријатног и добро устројеног живота. Ако сте искрени пред огледалом своје душе онда је и другима лако са вама. Дуго ми је требало да то научим. Лека ми је у томе помогао, али и син Лав. Сад кад сам мајка, немам више ни времена ни снаге да се лажем.

* Уписали сте мастер јавна управа на ФПН-у. Зашто баш то?

- Волела бих да имам алтернативу, да једног дана променим занимање. Осим тога, помало сам зависна од учења. Осећам се корисније, бавим се нечим, а знање ми нико не може одузети. Јавну управу сам изабрала зато што сам увек хтела да научим како систем функционише изнутра. Зашто је администрација код нас тако застарела и ко има добру праксу која се можда може применити овде кроз научне радове и пројекте, у којима ћу можда једног дана баш ја учествовати.

* Како вас гледају професори и колеге - јесте ли за њих студенткиња или ТВ лице? Имате ли неке привилегије због тога што сте познати?

- Нисам приметила да сам повлашћена. Напротив, имам неку дозу одговорности да будем увек спремна, па се доста трудим. Болоњски систем подразумева да сте присутни на факултету и да будете активни, што је добро јер нема кампањског учења и сви морате бити повезани да бисте лакше савладавали студије. Супер се слажемо. Питају ме како функционише естрада, али ја и немам баш праве одговоре, јер се не сматрам делом ње. Ово је мој посао и он ме је нужно повезао са естрадом, али ја ипак не живим тај живот.

* Како стижете да ускладите и посао, и породицу, и факултет? Имате ли времена само за себе?

- Дивно је што смо слободни кад завршимо циклус снимања емисије. Тад стижем да учим и да се бавим Лавом. Стварно све стижем, али имам и помоћ. Мама, тата, девојка која повремено чува Лава - сви смо ми тим. За себе не тражим много. Већ то што сам са Лавом у играоници је време за мене. А док се он игра, организујем другарице да дођу на кафу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

zoks

16.02.2013. 06:39

@sedativboy - ma nema pojma da vodi emisiju !!! Udala se za osobu koja je starija od nje 35 god , jel to normalno ??????

katarina

16.02.2013. 14:34

@mica - svaka cast.neka sponzorusa isprica kako je upoznala lekica,kako se svalerala sa njim a znala je da je ozenjen.nespominje njegovu decu dali ih vidja i kako se odnosi prema njima.nije je sramota da je lekic star skoro kako i njena mama.moze bre otac da joj bude.fuj odvratna je,nemogu da je gledam ocima.

marko

16.02.2013. 16:18

@mica - Leka je stariji od njenog oca par godina cini mi se, sto znaci da je detetov deda mladji od oca :))))

Ivan

16.02.2013. 03:28

@Jasna - E to je pravo pitanje, da li bi ona sela tamo? I da li je gledala dok je voditeljka bila Tanja Vojtehovski? Naravno da nije.

miki

16.02.2013. 00:53

Devojka očigledno ne razume da je suština njene emisije i još desetine sličnih emisija na TV Pink da sve ono čega bi se pristojan čovek postideo postane normalno i prihvatljivo. Na taj način jedna nacija se demoralizuje i debiliše a njene pozitivne osobine relativizuju i izlažu ruglu.

ШОНЕ

16.02.2013. 02:04

Пала би зихер на полиграфу,после овог интервјуа.И господин Лечић је од студентских немира девецесетих завршио у "ПИНК" кухињи,какав суноврат.

gordijanus

16.02.2013. 07:07

promasila fakultet kaze, vise bi joj prilicila psihologija i socijalni rad. pa sto onda upisa master javnih prava? sve u stilu, pricajte usta da niste pusta!!!

banaćanin

16.02.2013. 12:48

Žena ide planirano-primereno stanju u društvu:Prvo Lećić,javna ličnost,pa onda,,Pink,,šund televizija i na kraju će biti političarka ili neka podsekretarka utakođe šund vladi.Tako se to danas radi.Stop.

Bakero

18.02.2013. 17:31

Bas mene briga cija je ona zena i sto je radila prije Leke. Ona je prelepaaaaa, zenstvena, prijatna!!!

Inkvizitor

22.07.2013. 23:46

Sa diplomom pravnog fakulteta, gospodja Radulovic Lecic moze da se zaposli kao pravnik u centru za socijalni rad. Nazalost, zaista je promasila fakultet - zavrsis pravo a ne znas osnovne stvari iz istog. Tuzno... Ili bi mozda trazila da upise fakultet za ``socijalni rad``?