Народ воли ексклузиве

Татјана ЛОШ

08. 10. 2010. у 13:29

Водитељке нове емисије на Првој, Данијела Јанков и Нина Радуловић уклопиле се од првог дана

НИНА РАДУЛОВИЋ

НА Фокс ТВ гледали смо је као водитељку емисије „Сурвивор“, а на Првој смо је упознали мало „ексклузивније“. Овог пута, Нина Радуловић храбро позива гледаоце да погледају само један „Ексклузив“, јер ће им тада сви њени аргументи „хвале“ бити прихватљиви. О емисији коју води каже:

- Сваког дана, у 15 минута, представљамо живот наших звезда, без лажног сјаја, потпуно аутентично. Трудимо се да приче прилагодимо свима, а многе јавне личности већ су ексклузивно дале интервју за нашу емисију. У нашој редакцији се ради пуном паром, што се већ исплатило, јер смо стигли на десето место на табели топ-20 најгледанијих емисија. А план нам је да константно напредујемо, што је врло реално.

Осим што хвали нов имидж телевизије и „Ексклузив“, Нина је, пре свега, задовољна сарадњом са својом колегиницом Данијелом.

- Могу вам рећи да се изненађујуће добро слажемо, а имамо и сличне визије како треба да изгледа прилог или најава коју радимо из студија. Данијела је изузетно посвећена послу, али је првенствено добар пријатељ. Чим дођемо на радно место, поделимо послове, и нема панике - све стижемо. У паузама пијемо кафу и причамо о обичним стварима.

* Јесте ли прижељкивали да водите баш овакву емисију?

- Када сам у мају, после завршеног факултета, дошла да се пријавим на Биро за запошљавање, референткиња ми је сажаљиво рекла: „Гори од вас новинара само су историчари уметности.“ Након те реченице, схватила сам да немам много могућности и да нећу моћи да бирам. Међутим, „догодио“ ми се „Ексклузив“, и ето - задовољна сам. У некој ближој будућности волела бих да имам ауторску емисију о култури.

* У 24. години знате да сте изабрали праву професију?

- Сада је већ очигледно да су ме неке предиспозиције одредиле да се бавим јавним послом. А коначну одлуку донела сам када сам уписала новинарство на Факултету политичких наука. Нисам се покајала, али не могу да кажем да ме је ова професија купила за цео живот. Кажу да је новинарство једна од најстреснијих професија, као и да занимање треба променити неколико пута у животу. Нисам ригидна, волим да истражујем. План ми је да упишем и мастер студије, па ће ме то можда додатно одредити у будућности.

* Има ли нечег ексклузивног у вашем животу?

- Зависи од тога шта под тим подразумевате. Ја у свом животу не видим ништа ексклузивно. Видим само исте потребе као и код људи који ме окружују. Можда је мало ексклузивније то што имам потребу да дајем и примам више љубави него што је то уобичајено. Живот јавних личности нису новине, већ оно што се дешава ван очију јавности. Ових дана о мени свашта пишу. Али, ја задржавам право једне даме да вам не откривам баш све о себи.

***

ДАНИЈЕЛА ЈАНКОВ

СВУДА пођи, кући дођи - крилатица је којом се, ових дана, „хвали“ и Данијела Јанков. После једне године, колико је нисмо гледали на ТВ Фокс јер је вредно радила на бугарској телевизији, шармантна водитељка опет је „наша“. Вратила се у тренутку великих изазова за своју стару „кућу“ и „ексклузивно“ изборила за своје место на Првој. Данијела је постала једно од два заштитна лица емисије - „Ексклузив“. Са колегиницом Нином већ је постала пријатељица - ручају заједно и размењују све женске приче, а на три кључна питања одговара једноставно:

- Прва је права модерна телевизија. Погледајте само „Ексклузив“ и видећете због чега носи то име. Оно што не знате о мени јесте да сам емотивна луда која воли живот и радује се сваком дану, као да је последњи!

* Успели сте да се остварите и у другој држави, на другом језику. Да ли вам се Београд после тога чинио као корак назад или корак напред?

- У Бугарској сам, могу нескромно да кажем, имала заиста завидну каријеру. Кратку, али веома успешну. Водила сам велики шоу програм - „Очајне домаћице“. То је забавна, неоптерећујућа форма, савршена за суботу или недељу - у време ручка. Шоу, познате личности, прича, трачеви, кување, деца, музика... све! Годинама сам прижељкивала тако нешто у Србији, али ето - десило ми се у Бугарској. С друге стране, емисија „Ексклузив“ је потпуно другачији изазов. Док сам радила у Бугарској, недостајало ми је управо ово што сада радим - снимање, монтирање... И ето, опет ми се остварила жеља.

* Чему сте се највише обрадовали по повратку, а шта вас је затекло као не баш пријатно „стање“?

- Свему сам се радовала, а највише слободном времену, јер сам га имала на претек. Три месеца сам била слободна, а то је луксуз који ми се није догодио у последњих десет година.

* Успех је водити емисију на другом језику који није енглески. Откријте нам како сте тако добро и брзо научили бугарски?

- Језици ми иду од руке, али, искрено, са бугарским сам се помучила, иако сам већ знала македонски. Дуго ми је требало да у глави разграничим која је српска, која бугарска, а која македонска реч. У почетку сам грешила, а онда сам почела чак и да мислим и сањам на бугарском. Манијак сам за граматику, па када сам писала сценарио за емисију, добила сам комплимент да боље знам њихову граматику од великог броја Бугара.

* Јесте ли научили још неке тајне свог „заната“ у Бугарској?

- Јесам! Телевизија у Бугарској је, заиста, на завидном нивоу, јер у тој „индустрији“ тамо има више пара него код нас. Била сам сведок прављења најразличитијих шоу и ријалити програма, тако да сам открила многе тајне.

* Размишљали сте о каријери у некој трећој земљи?

- Једно време сам говорила како би било добро да сада направим каријеру у Румунији или Мађарској! Шалу на страну, задржала бих се на нашем говорном подручју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације