СРБИ из Париза прославили су вечерас своју славу Сретење у цркви Свети Сава у Паризу и истовремено послали подршку народу у Црној Гори који се бори за очување светиња.

На молебан пресветој Богородици за постојаност светих божјих цркава и благоверног православног народа у Црној Гори који је одржао прота Никола Шкрбић, парохијани су дошли са иконама.

Прочитајте још: Миротић у литији из Љешанске нахије у знак подршке одбрани светиња у Црној Гори (ФОТО)


Истовремено, са скупа је послата и порука подршке Србима на Косову и Метохији.

Православни хришћанин из Либана Рафик Абу Фадел поручио је да је оно што ради власт Мила Ђукановића “јерес и противно међународном праву”. Он је уједно у том смислу пренео поздрав верницима из Црне Горе и од заменика председника скупштине Либана Елија Ферзлија, четврте у рангу личности у земљи, чији је он дипломатски саветник.Присутне је поздравио и кандидат на предстојећим изборима за председника општине 18. париског региона, у ком се налази наша црква, Рудолф Граније.

Ђаци српске допунске школе су у народним ношњама интерпретирали традиционалне песме, а председник Савеза Срба Француске Ђуро Ћетковић је том приликом предао и два рачунара наставницима допунске школе, с циљем да на овај начин још лакше раде на очувању српског језика у дијаспори.