У ритму „Свиленог конца“: Светосавски бал на таласима Сене (ФОТО)

Г. ЧВОРОВИЋ

26. 01. 2020. у 15:25

У ритму „Свиленог конца“: Светосавски бал на таласима Сене (ФОТО)

Фото Г. Чворовић

Традиционална прослава Светог Саве међу париским Србима одржана је на броду у оргнаизацији Савеза Срба Француске и културног удружења Петра Гојковића. Посебни гости из Зубиног Потока

ПАРИЗ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА:

ПАРИСКИ Срби одржали су Светосавси бал, по устаљеном обичају, на броду пловећи Сеном. Све су организовали Савез Срба Француске и културно удружење Петра Гојковића који је наступио са својим Балским оркестром.

Шеснаести по реду бал су увеличали чланови КУД "Бисери" у народним ношњама и чланови Плесног клуба Наталија и Ивица, шансоњери Лор Прешак и Лоран Прокопић, Мадам Пиано и оркестар "Свилен конац".

На балу су били и амбасадорка Србије у Паризу Наташа Марић са супругом, изасланик одбране пуковник Мирослав Николић, војни аташе Румуније пуковник Константин Парашиву… Посебни гости била су и директорка Дома културе "Стари Колашин" из Зубиног Потока где је неколико дана пре тога такође, по први пут, одржан Светосавски бал, као и помоћник директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Растко Јанковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У Западном Лондону Срби се окупљају "Код Пиркета": Пиротска храна у британској престоници код Дејана доводи и наше спортисте

Јанковић је у Француску том приликом донео преко хиљаду књига и уџбеника за наше ђаке.

Прослава је у суботу увече почела Светосавском химном, а скуп су благословили протојереји-ставрофори Жељко Симоновић и Славиша Шањић.

 

 

 

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације