Конзули крећу у посету Србији

П. Ракочевић

11. 10. 2019. у 21:55

Конзули крећу у посету Србији

Део конзуларног кора у Штутгарту са својим председником Божидаром Вучуревићем, Фото: П. Ракочевић

Конзули и привредници из немачке покрајине Баден-Виртемберг организовано крећу Србији у походе
У организацији генералног конзула Републике Србије у Штутгарту Божидара Вучуровића, уједно једногласно од свих конзула у Баден-Виртембергу изабраног за шефа Конзуларног кора, од око укупно 70-ак што званичних, што хонорарних или почасних конзула, њих 35 креће у посету Србији!

По плану дводневне посете, одмах са аеродрома „Никола Тесла“ се креће за Нови Сад где ће бити организован ручак. Већ у 15 часова ће госте из Штутгарта и околине примити председник Војводине Игор Мировић.

Почасни конзули многих познатих држава - од Велике Британије преко Тајланда па све до Индије, Русије, Монака, Мозамбика и других држава ће посетити познату недавно отворену немачку фирму Континентал а касније и међународну школу и интернат Свети Методије у Новом Саду.

Увече стижу у Београд у хотел Москва на предвиђену вечеру где ће гости и преноћити.

Сутрадан, после доручка, госте ће примити министар спољних послова Ивица Дачић. Гости су изразили жељу да направе краћи обилазак Београда на води. У 12 сати је предвиђен пријем код председника Републике Србије Александра Вучића.

После пријема гости крећу у Палату Србија где ће бити свечани ручак, а постоји могућност да ће присуствоваи и српски председник.

Пошто се међу хонорарнм конзулима налази више привредника који су у разговорима са Божидаром Вучуровићем, од кога су и раније кренуле поједине акције отварања радних места немачких фирми у Србији, показали велико интересовање да и они инвестирају код нас, разумљиво је да гости желе да виде и недавно отворен погон највећег произвођача мењача за аутомобиле на свету, фабрике ЗФ. Из директних разговора са менаџментом те фирме могу да из прве руке чују све о њиховим искуствима у Србији.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације