АКЦИЈА МАЊИФИКО: Сведок сарадник открио дилерску мрежу из Колумбије и ЦГ

Танјуг

недеља, 25. 08. 2019. у 11:47

АКЦИЈА МАЊИФИКО: Сведок сарадник открио дилерску мрежу из Колумбије и ЦГ

Фото В. Радојевић

Службеници Управе полиције у координацији са Специјалним државним тужилаштвом реализовали су акцију "Мањифико"
Службеници Управе полиције у координацији са Специјалним државним тужилаштвом реализовали су акцију "Мањифико", преноси портал ЦдМ.

На тај начин прекинут је међународни ланац кријумчарења кокаина из Колумбије у Црну Гору.

Кривичним пријава је обухваћено укупно 11 лица, од којих је до сада ухапшшено седам.

Како је пренела црногорска "Борба", из Колумбије је крузером Мањифико стигло 18 килограма кокаина.

С.П. из Тивта који је ухапшшен као члан криминалне групе која се бавила шшверцом кокаина, признао је кривицу, а тужжилаштво планира да му додели статус сведока сарадника, преноси преноси лист Дан.

Како се наводи, он је до детаља описао улогу свих чланова међународне криминалне групе.

Он је, како се наводи, испричао да су у вишше наврата из Колумбије набављали кокаин у мањим количинама, како не би изазвали сумњу. Специјално државно тужилаштво (СДТ) је интересовало ко им је допремао дрогу и који поморци су учествовали у томе.

Један од услова СДТ био је и да С.П. открије комплетну дилерску мрежжу на Приморју. Како Дан сазнаје, он ће бити поново саслушшан, а након тога ће Вишши суд ценити његов исказ и донети коначну одлуку већ током наредне недеље.

Истражжитељи сумњају да је Данило Ђуровић био на челу ове криминалне организације. Адвокат Ратко Пантовић потврдио је за Дан да брани шшесторицу осумњичених и да су сви они на саслушшању у Специјалном држжавном тужжилашштву негирали кривицу.

Полиција је обавила претрес куће Срђана Павловића, где је пронађена одређена количина наркотика. Истражжитељи проверавају и да ли се с том криминалном групом и њиховим пословима можже довести у везу недавно паљење аутомобила Павловићеве мајке, али и јошш неколико повезаних догађаја у Тивту.

Током претреса су пронађени и одузети кокаин, вага за прецизно мерење, већа количина новца, путничка моторна возила високе класе, оружжје и муниција, као и скупоцени предмети за које се сумња да су прибављени нелегално стеченим новцем.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су припадници ове криминалне организације, вршећи кривична дела, стекли велику имовинску корист, коју су, како се сумња, прањем новца покушшали да убаце у легалне финансијске токове, навели су из полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације