УСПЕХ У ШТУТГАРТУ: Србија на највећем светском сајму туризма (ФОТО)

П. Ракочевић

24. 01. 2019. у 18:32

УСПЕХ У ШТУТГАРТУ: Србија на највећем светском сајму туризма (ФОТО)
Туристичка организција Србије већ девету годину за редом наступа на највећем сајму туризма на свету у немачком граду Штутгарту

СТАЛНИМ развојем од свог оснивања пре тачно 51 годину па до данас, штутгартски Сајам туризма ЦМТ постао је највећа манифестација те врсте на свету. На овогодишњем сајму, одржаном од 11. јануара до 20. јануара у, пре неколико година изграђеним новим, модерним халама сајма преко пута штутгартског аеродрома, учествовало је 2207 излагача.

Међу њима је већ девету годину за редом била и Туристичка организација Србије. Поменимо да је сајам ове године посетило преко 260.000 људи жељних најновијих информација о туристичким дестинацијама,о новим типовима караванских приколица и кампинг аутобуса, могућностима кампинга и караванинга, излета, планинарења и тако даље.

Естетски веома лепо уређени штанд Туристичке организације Србије посетило је много знатижељаца који су из прве руке од љубазних сарадница и сарадника Туристичке организације Србије, Београда, Златибора, Чачка и Војводине добили различите инфо-проспекте на немачком али по жељи и на енглеском језику.

Прочитајте још - Србија на сајму туризма у Штутгарту

Како смо од више посетилаца нашег штанда чули, за њих су Србија и туристичке понуде у Србији –све до посете сајму, биле велике непознанице. Рекли су нам да су пријатно изненађени оним што су чули од поменутих сарадница и сарадника наших туристичких организација и видели, прелиставајући бројне проспекте уз напомену да „студирање“ понуда настављају код куће! За неке госте српског штанда су посебно пријатно изненађење представљале заиста супер погодне цене камповања у неколико по европским стандардима модерно уређених камп -плацева, затим ниске цене намирница у маркетима при камповима, мале боравишне таксе..

Од људи из Туристичке организације Златибора смо сазнали да су на сајму у Штутгарту успели да закључе уговор са туристичком агенцијом АСЦИ из Холандије о организованом довођењу групе кампера на Златибор у јуну ове године. До сада је уговорено укупно шест организованих посета. Златиборци су имали успешне састанке и са другим оперејтерима, као на пример и са са „KUGA-TOURS Campingreisen" и са „Wikinger Reisen“ који су показали велики интерес за довођење група туриста на активни одмор, планинарење и бициклизам.

Речено нам је, невезано за сајам ЦМТ, да су Златиборци потписали добар уговор са аустријским Кампинг клубом ОЦЦ. Аустријанци ће у свим својим проспектима, ПР извештајима, публикацијама и слично, рекламирати Златибор, њихови чланови ће за боравак у кампу „Златибор“ добијати посебан попуст.

Љубазна сарадница ТО Београда Ивана Јеремић је, и поред пуно посла на штанду, нашла довољно времена да нам "НовостиОнлине" пренесе своје утиске са сајма и укаже на успех наших туристичких организација.

Госпођа Александра Долапчев – менаџер маркетинга Туристичке организације Србије је већ девети пут на штутгартском сајму. И она је потврдила речи својих сараница на штанду, као и људи из других туристичких организација Србије, да је учешће на сајму било веома успешно и да се и ове године очекује пораст туриста из Немачке али и из околних држава који су виђени и на српском штанду.

Александри Долапчев смо пренели наше мишљење да је на штанду Србије, упркос томе што у Штутгарту живи око 20.000 Срба, док их у целој покрајини има преко 100.000, на сајму ишак било мало наших посетилаца.

Чули смо да наши српски саговорници нису ни знали да је на сајму и штанд Туристичке организације Србије. Замолили смо госпођу Долапчев да за долазећи сајам у јануару 2020. године за наше "НовостиОнлине", које има бројне читаоце у Немачкој,пласира одговарајуће информације о учешћу наше ТОјер и наше суграђане у Немачкој интересују најновије туристичке понуде, проспекти и инфоматеријали али и „жива информација“ из прве руке на самом штанду!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације