КО БРАНИ СРБЕ - ЛЕТИ СА ФЕЈСБУКА: У Немачкој све више „скидања“ профила неподобних аутора

П.Ракочевић

10. 01. 2018. у 18:49

Најновија „жртва“ цензуре постао познати аутор, новинар и борац за људска права, уједно и велики пријатељ Срба, Јирген Елзесер

КО БРАНИ СРБЕ - ЛЕТИ СА ФЕЈСБУКА: У Немачкој све више „скидања“ профила неподобних аутора

Фото: Free Images Pixelbay

Већ дуже време немачки, сада до конституисања нове владе приврмени савезни министар правде Хајко Мас, кога неки аутори сматрају „првим цензором Фејсбука,“ покушава да укидањем профила појединих аутора на овој друштвеној мрежи, онемогући дистрибуцију мишљења која се не слажу са ставовима немачке владе- сматра познати немачки публициста Јирген Елзесер.


Најновија „жртва“ цензуре постао је баш он, познати аутор, новинар и борац за људска права, уједно и велики пријатељ Срба. Поменимо да је Елзесер у више својих књига, новинских чланака и јавних дискусија раскринкавао ранију очигледно званичну немачку политику и једностране, можда чак од заинтересованих за грађнки рат и растурање Југославије наручене и плаћене извештаје у медијима. По тим, готово хистеричним извештајима, Срби су били једини и најодговорнији кривци за сва дешавања деведесетих година прошлог века, укључујући и ратове.


Никада раније до почетка немира у Југославији, са изузетком у доба владавине цара Виљема Првог у Великом рату и касније Адолфа Хитлера у Другом светском рату, није немачкој јавности сервирана толико жестока и гнусна антисрпска пропаганда. Немачка политика и немачки медији су успели да демонизују Србе и припишу им никада доказане наводне масовне ратне злочине и прогоне тобоже недужног несрпског становништва! Истовремено прећуткивани су тешки злочини Хрвата, муслимана и на Космету Шиптара. Познато је да су донекле ти злочини били потпомагани од западних обавештајних служби. Један од ретких аутора који је против демонизације Срба у Немачкој дигао глас, био је Јирген Елзесер.Можда захваљујући Елзесеровим публикацијама и његовим личним настојањима, али доказано и великим напорима на побољшању односа са Немцима српске Владе и ранијег премијера а сада председника Републике Србије Александра Вучића, ситуација се, додуше још веома полако, мења у нашу корист. Срби у Немачкој сада већ лакше дишу- кажу нам бројни саговорници.


Појављују се и други аутори који пишу и говоре да Срби нису могли да буду једини кривци за крваве грађанске ратове у бившој Југоославији. Ипак неки немачки министри још увек, тако изгледа, радо говоре о „геноциду у Сребрници“ који су наводно починили Срби из Босне. Они непрекидно и без икакве провере помињу, а уз њих то стално чине и медији, цифру од преко 8.000 цивлних жртава у том босанском градићу. Додуше, постоје извештаји појединих међународних организација па чак и холандских војних старешина које су командовале својим батаљоном у Сребрници, да број погинулих, веома често су међу погинулима и муслимански бораци страдали у борбама против српских снага, није већи од око 2000 људи али то ауторе тврдњи о геноциду нимало не интересује.


Пошто је цензура оценила да су Елзесерови наводи на Фејсбуку политички мотивисани, профил познатог новинара и главног уредника политичког магазина ЦОМПАКТ (Компакт) је угашен у трајању од 30 дана! Уједно му је запрећено да ће Компактов профил бити трајно избачен ако Елсесер и даље настави да пише против „заједничких стандарда“ Није појашњено због чијих и каквих „заједничких стандарда“ Елзесер мора да се ућутка –стандарда Европске уније, НАТО пакта или већ угашеног суда у Ден Хагу?


Елзесеру се посебно замера јер је захтевао слободу за Ратка Младића и написао текст „Част за генерала Праљка“ – наводећи да су обојица били борци против исламиста, муџахедина и подршке исламских земаља рату у Босни, а „геноцид“ у Сребрници је назвао великом политичком преваром!


-Суд у Ден Хагу, писао је Елзесер, је међу затворске зидине укопао већином Србе хришћане, док је муслиманске злочинце и поред необоривих доказа ослобађао одговорности или их је само благо кажњавао!


Очигледно у време све веће исламизације Европске уније и Немачке приливом више од 1,5 милион азиланата- муслимана, писање Јиргена Елзесера и његова борба за истину у корист Срба и других хришћана, некоме нимало не одговара.


П.Ракочевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

поштено говорећи

10.01.2018. 19:27

Срби не треба да живе у илузији, у секуларном смислу Њемачка је готова, а, становници који практикују Ислам су већина у односу на Хришћане, наравно још увијек је највише оних који не вјерују ни у шта, али то ће се брзо промјенити у корист Ислама ...када би се Срби који живе у Њемачкој, вратили у Србију или Српску, процес исламизације а после тога и грађанског рата и уништења би се само убрзао. Новац не окупља људе, он их само привлачи, када нестане новца биће весело.

Ненад

10.01.2018. 22:42

Није та вест ништа ново,знамо ко у Немачкој води главну реч и какво се јавно мњење створило и какви су то тзв,,заједнички стандарди,,..Немачка као нација суверена готово да не постоји,осим малог дела људи и који се опиру свеопштом и свеобухватном ,,мултикултурализму,, заглупљивању и глобализацији који је довео милионски број миграната који јесу велики проблем а биће још већи..само их економија држи иначе пукли су у свему..многи који су тамо а нешто ипак знају ће вам тако рећи.

rade ger

10.01.2018. 23:09

Bravo Rakocevicu, za 10 godina ce nemacka biti najjaca islamska zemlja u evropi.

Peđa Rakočević, Štutgart

11.01.2018. 07:57

@rade ger - Poštovani Rade, na sreću Nemaca Turci su, slično Srbima, veoma razjedinjeni iako imaju jak političko-glasački potencijal. Oko 1,2 miliona Turaka već ima nemačko državljanstvo i pravo glasa! Ne tako davno, šef partije Zelenih Cem Ezdemir mi se jadao da je šteta što Turci svojim glasovima ne suodlučuju koja će koalicija vladati Nemačkom. Kao i oko 200.000 nekada Srba danas Nemaca, najveći broj Turaka ne glasa! A mogli bi, više nego Srbi, da veoma utiču na nemačku politiku! Srdačno autor članka

Trivun

12.01.2018. 09:33

@rade ger - Tacno je da su Turci ponekad i u Austriji ne slozni,ali su jedinstveni kada je u pitanju Turska.Glasaci-srbski ploiticari nisu znali, na zalost ni danas -sta hoce.90-tih g.sam se zalagao da se radi na tome da se Srbi austrijski drzavljani ukljuce u politicke procese-odgovor diplomatije-ti koji su pretrcali ne interesuju nas,dok Turska radi kontra ona daje cak iinstrukcije,sta -kako gde,kada i sl.

realist

11.01.2018. 02:41

Njemacka sa svojom vanjskom Politikom postala je najveca Deponija i mrestenje Muslimana Koji su vec okupiraju Evropu Uz pomoc Merkelove koja neprestaje da muslimaniziranje Evropu nju treba oterati iz Politiker i poceti Deportaciju Bagre Koji neprestaju da dolaze iz Afro Azije,ovo postaje vec Horror izgled Evrope koja se Crni,i Ekonomski propada jer Muslimani se mnoze kao osinjak.