Мектић пред судом због корупције: Злоупотребе приликом набавке ватрогасне опреме

Танјуг

четвртак, 02. 07. 2020. у 09:41

Мектић пред судом због корупције: Злоупотребе приликом набавке ватрогасне опреме

Фото В. Данчић

Бившем министру безбедности у Савету миннистара БиХ Драгану Мектићу Суд је одредио меру забране изношења чињеница из предмета у којем је оптужен за злоупотребу службеног положаја и контакта са сведоцима
Бившем министру безбедности у Савету миннистара БиХ Драгану Мектићу Суд је одредио меру забране изношења чињеница из предмета у којем је оптужен за злоупотребу службеног положаја у вези с набавком ватрогасне опреме и забрану контактирања са сведоцима.


Суд је, наводи се, на овај начин уважио жалбу Тужилаштва БиХ које је тражило ове мере, између осталог, због чињенице да је оптужени у својим иступима у вези са предметом вређао тужиоце, потврђено је за Дневни аваз из Тужилаштва БиХ.


Мектића, Игора Голијанина, Самира Агића и Едина Гараплију оптужница терети за злоупотребу положаја при реализацији Пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства који је са 198.454 евра финансирала Делегација ЕУ у БиХ.


Мектић, Голијанин и Гараплија оптужени су за кривично дело високе корупције која штети међународном угледу БиХ, те да су у саучесништву починили кривична дела злоупотреба положаја или овлашћења и помагање у извршењу кривичних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације